Rystet Wozniacki tilbage: Vinder trods hav af dumme fejl

Caroline Wozniacki skulle bruge en del partier på at spille sig ind i sin første kamp siden Wimbledon-skuffelsen. Men til sidst overvandt hun franske Pauline Parmentier i første runde ved Båstad i Sverige

Caroline Wozniacki vandt med stort besvær i første runde af den svenske turnering Sony Ericsson Open i Båstad. Foto: AP/Alastair Grant.
Caroline Wozniacki vandt med stort besvær i første runde af den svenske turnering Sony Ericsson Open i Båstad. Foto: AP/Alastair Grant.
Følg Tennis

Hvis der kunne gå rust i en ketsjer og et sæt ben, så havde Caroline Wozniacki en del af den slags, som skulle bankes og af under sin førsterundekamp ved Sony Ericsson Open i Båstad i Sverige.

Det formåede danskeren. Sådan da. Wozniacki vandt med stort besvær i første runde i Båstad over verdens nummer 64. Franske Pauline Parmentier blev besejret med 6-3, 3-6, 6-2. Det var danskerens første kamp siden Wimbledon-skuffelsen for små tre uger siden, hvor hun tabte i fjerde runde.

Normalt er det Wozniacki, der presser modstanderen til fejl, men tirsdag var det danskeren, der blev presset og lod sig presse til masser af fejl. 14 uprovokerede fejl blev det til alene i første sæt. Det var fire flere end Parmentier. Særligt den vanligt stilsikre baghånd var upræcis for danskeren. Kun enkelte gange fik hun sendt den af sted ned ad linjen med skarphed.

Fighter sig tilbage
Wozniacki blev brudt allerede i tredje parti i første sæt. Men straks efter brød danskeren tilbage. Og derefter var det hende, der kunne bryde takket være et smukt og dybt lob hen over Parmentier. Hun holdt fast i breaket og tog senere sættet med 6-3.

Så lignede det ellers, at den berømte rust var røget af ketsjerkraftværket. Men nej. Selv om Wozniacki brød allerede i det første parti i andet sæt, fortsatte problemerne.

Umiddelbart efter brød Parmentier nemlig tilbage og ramte linjerne efter behag i en periode. Derfra fortsatte franskmanden bombardementet og brød til 4-2. Hun tog sættet med 6-3. Et sæt der bød på utrolige 17 uprovokerede fejl af danskeren. Et uhørt højt antal.

Nye Wozniacki-problemer
Problemerne fortsatte for danskeren, der allerede i første parti i tredje sæt blev brudt. Igen. Derefter spillede Parmentier sig på 2-0.

Men så tog en vis herre fra dybet langt under jorden ved Wozniacki. Danskeren brød tilbage. Og lynhurtigt fik franskmanden gummiketsjer og så spillede Wozniacki sig på 4-2. Det gjorde hun primært, fordi det lykkedes hende at flytte Parmentier rundt på banen, så hun ikke fik ro til sine tunge grundslag.

Denne gang lod danskeren ikke Parmentier slippe væk. Wozniacki tog i alt seks partier I træk og vandt det afgørende sæt med 6-2. Det var den danske darlings tredje sejr ud af lige så mange mulige over Parmentier.

I næste runde venter der schweizisk modstand til den danske 11'er på verdensranglisten. Her møder hun Viktorija Golubic.

Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Wozniacki afslørede venindens bryllup: Jeg kom i problemer

Selvsikker Wozniacki: Jeg kan slå de bedste

Tennisstjerne chokerer igen: Jeg elsker ikke tennis

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.