Annonce:
Annonce:

Så dårlig er Wozniacki: ’Hun har ikke udviklet sig nok’

Med det seneste nederlag i St. Petersburg i første runde har Caroline Wozniacki opbygget en forfærdelig statistik. Ekspert forklarer, hvorfor det er gået så galt

Caroline Wozniacki befinder sig midt i en sportslig krise, mener tennis-kommentator fra Eurosport Thomas Skouboe. (Foto: AP/Dmitri Lovetsky)
Caroline Wozniacki befinder sig midt i en sportslig krise, mener tennis-kommentator fra Eurosport Thomas Skouboe. (Foto: AP/Dmitri Lovetsky)
Annonce:
Følg Tennis

Det er ikke lykkedes Caroline Wozniacki at serve sig videre end 1/16-finalerne i tre ud af de seneste 14 turneringer, hun har deltaget i.

Det er slet og ret en dårlig statistik. Og den er der flere årsager til, at hun har opbygget, ud over den åbenlyse, at hun ikke spiller godt. Det mener Eurosports tennis-kommentator Thomas Skouboe.

- Der er flere ting i det. Hun har været en del skadet og derfor fået dårlige lodtrækninger, og så mangler hun selvtillid. Hun er ikke i mentalt god form, fordi hun har fået dårlig selvtillid af mange nederlag, siger Skouboe til Ekstra Bladet.

TV: Ophidset Wozniacki: 'Det kan du fandme ikke mene'

Samtidig mener Skouboe, at Wozniacki har mistet følelsen af, at hun kan løbe alle bolde op og sende dem direkte tilbage i bøtten på modstanderen.

- Man har følelsen af, at hun ikke kan slå nogen, og at hun heller ikke selv tror på det.

Annonce:

Men problemerne er dybere end manglende selvtillid. Meget dybere, hvis man spørger Skouboe.

- Hun har heller ikke formået at udvikle sig nok, som spiller, og det gør selvfølgelig tingene endnu værre. De senere år er der kommet flere og flere spillere som Serena Williams og Maria Sharapova, der server hårdt og leverer stort tryk fra både forhånds- og baghåndssiden, og de spillere har Caroline altid haft det svært med.

Ny nedtur: Wozniacki slået af yndlingsmodstanderen

Skouboe mener også, at tiden med kun at spille kontra er forbi for danskeren og andre af hendes type, hvis de vil vinde.

- Tidligere var der flere kontraspillere som Wozniacki, der løb meget og kunne klare sig med at slå boldene tilbage uden at lave vindere. Men det kan man ikke i dag, fordi flere spiller med et enormt tryk som for eksempel Williams og Sharapova, der også har udviklet deres eget spil.

Annonce:

Hvis Caroline Wozniacki skal gøre sig forhåbninger om at slå sig tilbage i verdenstoppen og måske vinde den grandslam-turnering hun mangler, skal hun noget overraskende vende tilbage til en stil, de færreste finder interessant.

- Hvis hun skal tilbage, så skal det være med den base, hun har og kender godt; det gode, defensive spil og troen på, at hun kan slå alle, som hun havde i gamle dage, siger Skouboe, som heller ikke mener, at det vil gavne Wozniacki at træde ud på banen og søge nettet konstant eller banke løs på alle bolde for at slå vindere.

OL-chef i Wozniacki-forsvar: Den største nogensinde

- Men man skal passe på med at sige, at hun skal blive mere offensiv. For det er hun jo ikke rigtig lykkes med, når hun har forsøgt. Så hun skal tilbage til det, hun kan og få nogle sejre i de lidt mindre turneringer mod lidt dårlige modstandere, så hun får selvtilliden tilbage.

Men hun skal stadig forbedre noget af det, hun har fået allermest kritik for gennem tiderne, mener Skouboe.

Annonce:

- Serven skal fortsat blive bedre, og hun skal blive bedre til at træde et par skridt længere ind i banen og tage boldene tidligere, så hun kan spille hurtigere og få modstanderne ud at løbe.

Torsdag spillede Wozniacki alt andet end hurtigt, da hun tabte i første runde i St. Petersburg til slovakiske Dominika Cibulkova med cifrene 4-6, 5-7. Wozniacki er helt nede som nummer 18 på verdensranglisten. Hendes dårligste placering siden 2007, hvor hun lå nummer 64.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: