Så du det? Spøjs beslutning kostede Caroline karrieren

Det virkede besynderligt, da Caroline Wozniacki mod slutningen af kampen mod Ons Jabeur pludselig tog en challenge. Det fik alvorlige konsekvenser

Jabeurs bold er inde: Se Wozniacki bruge sin sidste ’challenge’ i afgørelsens time. Video: Discovery Networks Danmark

To matchbolde.

Hvad der løb gennem Ons Jabeurs hoved fredag morgen dansk tid, da hun pludselig stod med hele to muligheder for at sende Caroline Wozniacki på pension, vides ikke.

Men et eller andet må hun have tænkt.

For det var noget af en gave, danskeren lige havde givet hende i den tætte kamp.

Det var Wozniackis serveparti, som hun skulle holde for at blive i kampen, og danskeren var nede 15-30. Midt i duellen stoppede hun pludselig op og tog en challenge.

Wozniacki mente, at bolden havde været ude.

Det var den ikke. Den ramte stregen.

SE KLIPPET ØVERST

For os andre almindelige mennesker uden de fjerneste evner med en bold ville det være det rene lotteri at skulle vurdere i løbet af et splitsekund, om sådan en bold var enten inde eller ude. Men for en professionel tennisspiller sker det hele tiden. De spiller konstant med bolde på eller lige omkring linjerne og kan nærmest i søvne vurdere, om bolde rammer stregen - eller går ud.

'Det kan blive skæbnesvangert'
Omvendt var der tale om en tilspidset situation, hvor nerver og følelser må have siddet uden på tøjet for danskeren. Måske det har haft noget at sige.

Uanset hvad, uanset om Wozniacki i samme sekund fortrød sin beslutning, var den taget.

Og dermed fik Jabeur serveret to matchbolde, hvilket tuneseren kort efter omsatte til sejr, da Wozniacki smed sin forhånd ud over baglinjen.

- Hun vælger en challenge. Det er noget af en beslutning. Hendes (Wozniackis, red.) baghånd går faktisk ind. Det var ikke fordi, Ons Jabeur havde vundet duellen der. Det kan blive skæbnesvangert, det der, sagde Kanal 5's kommentator Anders Haahr lettere overrasket i sekunderne, hvor alle gik og ventede på resultatet af den challenge.

Det skulle vise sig, at han fik ret.

Og han var ikke den eneste, der sad og rystede på hovedet.

Foto: Greg Wood, William West/AFP og Kai Pfaffenbach/ Reuters/Ritzau Scanpix Tennis Legendarisk trio i følelsesladet hyldest af Wozniacki

Far og datter på banen i Melbourne efter den sidste kamp. Foto: Roger Parker Tennis Piotr føler sig befriet: Nu skal jeg kun være far

Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Kæmpe chok: Serena sendt ud af kineser

No more miss Sunshine på tennisbanerne. Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix Tennis Hylder Wozniacki: Det er ikke hverdagskost

Det er forbi. Foto: Kim Hong-ji/Reuters/Ritzau Scanpix Tennis Game over, Caroline: Karrieren er slut

138 kommentarer
Vis kommentarer