Så er den gal igen: Stjernen fester trods corona-isolation

Alexander Zverev fester løs, selvom han har meldt ud, at han er gået i isolation efter at have deltaget i Novak Djokovic' omdiskuterede Adria Tour

Zverev gik i "isolation" efter at have deltaget i Djokovic' fest i Beograd tidligere på måneden. Video/redigering: Privatoptagelser/Mikkel Cramon.

Der er så skønt i det sydlige Frankrig. De har Nice og Cannes og Monte Carlo. Rivieraen er bare dejlig.

Så dejlig at man da ikke kan sige nej, hvis der skulle komme en invitation til en fest med unge, rige, smukke og berømte mennesker.

Alexander Zverev var egentlig gået i isolation. Han havde endda skrevet det på de sociale medier. Og så ved alle, at det gælder. For den tyske tennisstjerne havde været en af dem, der havde været så dum at takke ja til Novak Djokovic’ invitationsturnering Adria Tour, hvor man for nu at have det lidt sjovt så stort på coronapandemien og risikoen for smittespredning.

Dusan Lajovic, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov, Filip Krajinovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev og Novak Djokovic ved Adria Tour. Flere af spillerne blev efterfølgende testet positiv med corona. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix
Dusan Lajovic, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov, Filip Krajinovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev og Novak Djokovic ved Adria Tour. Flere af spillerne blev efterfølgende testet positiv med corona. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix
 

Zverev blev ikke smittet, men det var der godt nok mange andre, der blev. Især fordi de festede løs op til turneringens start. Djokovic blev smittet. Det blev hans kone også. Og flere andre af stjernerne.

Zverev var dog ansvarlig, syntes han. Han gik i isolation for at beskytte sin omverden, hvis han nu var blevet smittet.

Betænksomt og voksent.

Det var 23. juni. En tirsdag.

Få dage senere havde han været nok i isolation. Må hans eget ræsonnement have været.

For han kunne ikke dy sig. En ny invitation, denne gang til luksusparty med føromtalte unge, rige, smukke og berømte mennesker, var mere, end han kunne stå for.

Som de klip, der (uheldigt for Zverev) er dukket op på de sociale medier, fra festen viser, ser det virkelig hyggeligt ud. Der er dans og mad, noget i glassene og musik. Sandsynligvis musik, som de tilstedeværende synes om. Og vejret er godt.

Men klippene er, som det sig jo hør og bør, dukket op på Twitter og Instagram. Blandt andet hos den amerikanske tennisjournalist Ben Rothenberg, der som det mest naturlige i verden har sendt det videre til sine knap 80.000 følgere på Twitter.

Der er et klip filmet af den tyske modedesigner Philipp Plein, hvor Zverev hygger sig. Og der er såmænd også et klip filmet fra den modsatte ende af bordet, der viser Plein filme – og Zverev danse videre.

Udover den forventede kritik fra tennisfans verden over har Zverevs tilbøjeligheder til fest og egoisme samt Adria Tourens eksistens fået debatten om resten af sæsonen til at fortsætte i uformindsket styrke.

Adskillige arrangører af kommende turneringer har garanteret, at deres turneringer naturligvis ikke kan sammenlignes med Djokovic’, men der diskuteres også, om det overhovedet er forsvarligt at genoptage sæsonen, når der er tydelige beviser på, at selv de største stjerner ikke kan forholde sig i ro.

Tennisjournalisten Reem Abulleil, der skriver for nyhedsbureauet AFP samt avisen The National, skriver:

- Kan vi stole på, at spillere og medlemmer af deres teams holder sig til reglementet og sikkerhedsprotokoller ved turneringer, når det hele begynder igen?

- Så længe spillere som verdens nummer syv, Alexander Zverev, fortsætter med at te sig, som om der ikke er konsekvenser af handlingerne, hvordan kan en turnering være sikker på, at sikkerheden kan bruges til noget som helst?

Hun foreslår, at ATP og WTA Touren ser på muligheden for at tildele bøder samt tilføje et afsnit om social distance i regelbøgerne.

Føromtalte Rothenberg er ganske enig:

- Min bekymring går ikke på, om der kan tages forbehold (ved turneringer, red.), men om for mange spillere er for selvcentrerede og ikke er klar over, hvordan man skal opføre sig, skriver han.

Altid højrøstede Nick Kyrgios har også sendt en bredside mod Zverev.

- Sascha Zverev igen, mand. Igen, igen, hvor selvisk kan du være? Hvis du har modet til at skrive, at du går i isolation i 14 dage og undskylde til offentligheden for at tage chancer med deres helbred, så hav da i det mindste modet til at blive indenfor i 14 dage.

- Hold da kæft, mand. Det pisser mig af. Denne her tennisverden pisser mig af. Seriøst. Hvor selvisk kan man være, tordner Kyrgios i et klip, han selv har lagt ud.

Man kan mene, hvad man vil om den australske spradebasse. Men han har godt nok en pointe. Og hans meninger og mod til at sige dem vækker anerkendelse rundt om i sporten.

For der er ikke mange som ham.

- Det er alarmerende, hvor få højtprofilerede medlemmer af touren, der som ham tør åbne munden om det her. Han tør stille de pågældende spillere til ansvar, skriver Reem Abulleil.

ATP Touren begynder i midten af august i USA med Washington Open efterfulgt af Cincinnati Masters, inden US Open efter planen afvikles fra 31. august.

WTA Touren åbner i Palermo 3. august efterfulgt af Prague Open, inden den står på Cincinnati Masters og US Open synkront med mændene.