Så kan Caroline også vinde Grand Slam

Caroline Wozniacki kan lidt mere end Angelique Kerber, der netop har vundet Australian Open, mener Michael Mortensen

Angelique Kerber vandt overraskende Austalian Open 2016 og så kan Wozniacki også vinde, mener ekspert (Foto: AP)
Angelique Kerber vandt overraskende Austalian Open 2016 og så kan Wozniacki også vinde, mener ekspert (Foto: AP)

Sidste år tabte hun i første runde i Australian Open og i tredje runde i de tre øvrige Grand Slams, men i år gik den 28-årige tysker Angelique Kerber hele vejen og vandt Australian Open-finalen over selveste Serena Williams.

- Det var en af de bedste finaler i mange år. Kerber gjorde det rigtig flot. Hun har ikke mange facetter i sit spil, men de slag, hun kan, dem kan hun godt. Hun spiller meget fladt, og du kunne se på Serena, at hun blev mere og mere frustreret, siger Eurosports tennisekspert Michael Mortensen til Ekstra Bladet.

Kerber havde før kampen aldrig tidligere været i en Grand Slam-finale og har aldrig ligget bedre end nummer fem på verdensranglisten. Det lå med andre ord ikke i luften, at tyskeren skulle stryge til tops.

- Nej, det gjorde det bestemt ikke. Hun er en spiller, der typisk når 4. runde og kvartfinaler og sådan, men både mod Serena og også mod Azarenka i semifinalen, der viser hun sig så løbestærk og så god til at få boldene tilbage, at modstanderen føler, at hun skal slå endnu hårdere næste gang, siger Mortensen.

Caroline Wozniacki kan sagtens vinde en Grand Slam, når Kerber kan vinde, mener ekspert (Foto: AP)
Caroline Wozniacki kan sagtens vinde en Grand Slam, når Kerber kan vinde, mener ekspert (Foto: AP)
 

Den taktik lyder umiddelbart som en kopi af Caroline Wozniackis taktik, og tenniseksperten mener lige så godt, at Wozniacki kunne have stået med Australian Open-trofæet.

- Ja, det kunne hun godt. Caroline er også vanvittig løbestærk. Jeg så hende træne godt i Florida og så taber hun alligevel i første runde, men jeg kan sagtens forestille mig, at hun i denne sæson kommer i sin tredje Grand Slam-finale, siger Mortensen.

- Og hun kan også vinde finalen, hvis hun rammer dagen, ligesom Kerber gjorde, for Caroline kan faktisk det samme som Kerber og endda lidt mere, siger Mortensen.

- Carolines baghånd er lidt bedre end Kerbers. Den har mere topspind, hvor Kerber slår den mere rent. Kerbers forhånd op langs linien er til gengæld god til at tage tiden væk fra modstanderen, men de minder meget om hinanden, siger Mortensen, der mener, at Caroline også er bedre ved nettet.

Serena Williams blev slået i Australian Open-finalen (Foto: AP) Tennis - 30. jan. 2016 - kl. 12:02 Sensation: Serena taber stor finale

Og faktisk var Angelique Kerber også tæt på at ryge ud i første runde af årets turnering, ligesom Wozniacki gjorde. Tyskeren overlevede dog matchbolden i andet sæt mod Misaki Doi, vandt tiebreaken og tog så tredje sæt 6-3.

Skal Wozniacki vinde en Grand Slam i år, så tror Michael Mortensen mest på US Open, hvor hun tidligere har gjort det godt.

- Men French Open er også en mulighed, for jeg synes ikke, at hun har opnået det på grus, som hendes spil berettiger til, siger Mortensen.

Her vil Serena Williams formentlig også kæmpe med om sejren.

- Nu er målet om de fire Grand Slams væk for i år, men så er målet at slå Steffi Grafs rekord for flest Grand Slams og vinde OL-guld. I dag var det smukt at se måden, hun tog nederlaget på. Hun mødte i Kerber en bedre modstander på dagen, siger Mortensen.

Se også: Scorer kassen: Caroline med i tre små turneringer

Se også: Spiller tennis: Nu kommer Federer-tvillingerne

Serena Williams tog nederlag til Kerber flot (Foto: AP)
Serena Williams tog nederlag til Kerber flot (Foto: AP)
 

89 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere