Sådan ender Wozniacki som verdensetter om en uge

Wozniacki kan i denne uge generobre den førsteplads, som hun afgav i 2012, men det kræver en turneringssejr og at en række andre resultater flasker sig

Caroline Wozniacki erobrede førstepladsen i oktober 2010. Foto: AP
Caroline Wozniacki erobrede førstepladsen i oktober 2010. Foto: AP

Det har ikke i sig selv været et formuleret mål for Caroline Wozniacki de senere år, hvor jagten på en grand slam-triumf har været drømmenes primære motor. Men lige pludselig materialiserer det sig alligevel: Danskeren har en chance for igen at blive verdens nummer et.

Faktisk kan det ske allerede efter denne uges turnering i Cincinnati, men det kræver, at hun vinder Western & Southern Open, og desuden at en række andre resultater klikker for hende.

Spillerne, der udgør den nuværende Top 5, kan alle slutte ugen helt på toppen af verdensranglisten.

Caroline Wozniacki skal dog – ud over at vinde – bruge en række overraskelser. Karolina Pliskova skal således tabe sin første kamp, og Simona Halep må ikke nå semifinalen.

Pliskova, som Wozniacki slog i Toronto i sidste uge, har 900 point at forsvare fra sin turneringssejr sidste år, så hun er under pres fra forfølgerne.

Angelique Kerber og Elina Svitolina er de øvrige konkurrenter foran Wozniacki i den fortættede kamp om førstepladsen.

I sidste uge slog Wozniacki verdensetteren Karolina Pliskova efter flere regnvejrspauser, og de to kan møde igen i Cincinnati, hvor tjekken skal prøve at forsvare sin førsteplads. Foto: AP
I sidste uge slog Wozniacki verdensetteren Karolina Pliskova efter flere regnvejrspauser, og de to kan møde igen i Cincinnati, hvor tjekken skal prøve at forsvare sin førsteplads. Foto: AP

Caroline Wozniacki var senest nummer et, da hun gik ind til Australian Open i starten af 2012 og tabte sin kvartfinale til Kim Clijsters efter i alt 67 uger på toppen.

Hun er i denne uge nummer 5 på såvel verdensranglisten som på den såkaldte race-liste, som sender de bedste otte i sæsonfinalen i Singapore.

Efter en ’næsten gratis periode’ har danskeren i den kommende tid mange point at forsvare efter sin semifinale i US Open sidste år, der blev fulgt op af tuneringssejre i Tokyo og Hongkong.

I Cincinnati er hun oversidder i første runde, før hun enten møder russeren Elena Vesnina eller franske Caroline Garcia.

En sejr udløser sandsynligvis et møde med Venus Williams, som hun aldrig har slået, før Plískova igen kan blive modstander i en kvartfinale.

Turneringen i Cincinnati er Caroline Wozniackis sidste afpudsning før US Open, der begynder 28. august.

Wozniacki knust: 'Det var en hård dag'

Skadet Federer trækker sig