Sælger sin kropsdel til sponsor

Tennis-spilleren Oleksandra Oliynykova har fundet en ret kreativ måde at vise sponsorerne frem

Der er penge i udøveres krop. Foto: Ritzau Scanpix
Der er penge i udøveres krop. Foto: Ritzau Scanpix

Man kan tage kasket med logo på eller vise sine underbukser som Bendtner, men det er nok de færreste der har taget sponsorplejen til samme niveau som kroatiske Oleksandra Oliynykova.

Den 20-årige tennis-spiller, der er nummer 655 på verdensranglisten, har solgt et lille område på sin arm, og prisen endte på omkring 34.000 danske kroner.

Her kan køberen så placere en reklame, hvis vedkommende vil.

Området måler cirka 15x8 cm og er placeret mellem albue og skulder på højre arm.

Hun vil dog ikke have betting-reklamer eller ekstremistisk indhold stående, fortæller Sportico, som har talt med hende.

Købet blev foretaget med kryptovalutaen Ethereum, som tennisspilleren taler varmt for. Hun regner med, at hun vil være den første af mange, der springer på denne vogn med at sælge kropsplads for kryptovaluta.

- Jeg vil tage dit kunstneriske objekt med på enhver tennisbane, hvor jeg spiller. Jeg er kun 20 år, og jeg er på vej frem i min karriere. Jeg tror på, at jeg kan komme til at spille på de største steder i tennisverdenen, lyder det fra hende.

Fænomenet med såkaldte 'body billboards' er dog ikke helt nyt, eftersom det er benyttet af blandt andre bokseren Bernard Hopkins.

Området på armen er solgt på livstid, men hun har ikke planer om at udvide med flere sponsorer på kroppen.

Clara Tauson røg tidligt ud i Bogota. Arkivfoto: Roger Parker/Roger Parker International Sports Fotos Ltd/Alamy Live News Tennis Dansk nedtur: Tidligt exit

Holger Rune er også fremme i skoene udenfor banen, hvor han frisk anmodede verdens bedste om at træne med sig. Foto: Joachim Ladefoged Tennis Tak for tæsk, Djokovic!