Schweizisk teenager skaber ny sensation

18-årige Belinda Bencic vandt karrierens største sejr, da hun søndag slog Simona Halep i en dramatisk finale i Rogers Cup, som Halep måtte opgive at fuldføre

Belinda Bencic vandt søndag karrierens største sejr - og godt tre mio. kr. - da hun vandt Rogers Cup. (Foto: AP/Frank Gunn)
Belinda Bencic vandt søndag karrierens største sejr - og godt tre mio. kr. - da hun vandt Rogers Cup. (Foto: AP/Frank Gunn)

Kigger man på Belinda Bencic' sejrsliste i årets Rogers Cup, så er det ikke hvem som helst, der har måttet bukke sig for den schweiziske teenager.

I anden runde måtte Caroline Wozniacki gå skuffet fra Aviva Centre i Toronto, mens den tjans i runden efter var overladt til Sabine Lisicki.

Derefter blev Ana Ivanovic besejret, inden mægtige Serena Williams i semifinalen måtte strække våben.

Søndag aften blev Simona Halep så besejret i finalen, der udviklede sig dramatisk.

Der var intet, der spillede for Caroline Wozniacki i Rogers Cup. (Foto: AP/Christophe Ena) Tennis - 12. aug. 2015 - kl. 23:47 Wozniacki brød sammen mod teenager

Efter at Bencic snævert havde vundet første sæt 7-6, så fik Halep store problemer i varmen i Toronto i andet sæt.

I første omgang fik hun behandling for en ømt venstre ben, men senere blev hun observeret for hedeslag og afkølet med store isposer mellem partierne.

Simona Halep var i store problemer i kampen og valgte at opgive ved stillingen 3-0 i tredje sæt. (Foto: AP/Frank Gunn)
Simona Halep var i store problemer i kampen og valgte at opgive ved stillingen 3-0 i tredje sæt. (Foto: AP/Frank Gunn)
 

Hun lignede en slagen kvinde, og Bencic brød let til 4-2 i en kamp der syntes afgjort.

Men Halep fandt styrken til at bryde tilbage, og kampen måtte ud i en ny tiebreak, som rumæneren vandt.

Så var der ny spænding i kampen, men Halep var for svækket - derfor opgav hun ved stillingen 3-0 til Bencic i tredje sæt.

Caroline Wozniacki røg sidste år ud til Serena Williams, men i år var Belinda Bencic stopklods i Rogers Cup (Foto: AP) Tennis - 13. aug. 2015 - kl. 06:53 Wozniacki tvunget i kamp: Det er vanvittigt

Det er Belinda Bencic' blot anden WTA-sejr - og meget større, end den gevinst, hun fik tidligere på sommeren i Eastbourne. Faktisk kan hun nu sætte lidt over 3,3 mio. kr. ind på kontoen, hvilket næsten er en fordobling af, hvad hun hidtil har tjent i år.

- Jeg kan ikke tro det. Det er en fantastisk følelse.

- Men jeg er ked af, at det skulle ske sådan her, sagde hun efter kampen - og bekræftede, at hun ville fejre sejren en smule.

- Ja, jeg skal helt sikkert fejre det. Men jeg spiller tirsdag eller onsdag mod Angelique Kerber (i Cincinnatti, red.), så der er ikke meget tid til det, sagde hun med et stort smil.

11 kommentarer
Vis kommentarer