Annonce:
Annonce:

Semifinale-braget: Her er deres våben og svagheder

Der er tale om to fightere og kontraspillere i verdensklasse, når Wozniacki og Kerber tørner sammen. Her får du en ekspertvurdering af deres styrker og mangler

De to duellanter står meget lige før nattens semifinale, vurderer eksperter. Foto: AP
De to duellanter står meget lige før nattens semifinale, vurderer eksperter. Foto: AP
Annonce:
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet): Skulle Angelique Kerber og Caroline Wozniacki have mødt hinanden i første runde, havde tyskeren været kæmpe favorit.

Verdens nummer to, vinder af Australian Open, Wimbledon- og OL-finalist mod en skadeplaget nummer 74, der ikke havde vundet tre kampe i træk siden januar.

Nu mødes de så pludselig i en semifinale, der på forhånd ser meget lige ud. Fordi Wozniacki over en god uge sensationelt er blevet genfødt som topspiller.

Caroline før nattegyser: Hvem blinker først?

Af samme grund hviler nedenstående vurdering næsten udelukkende på hendes præstationer her i New York, mens Kerber vurderes ud fra et brag af en sæson af Petra Philippsen, der for en række tyske medier har fulgt hendes karriere fra start.

De har altid givet hinanden hårde kampe, for de kan begge løbe evigt og betjener sig helst af kontra-tennis.

Annonce:

Det kan de selvsagt ikke gøre samtidig, så derfor vil en af dem skulle spille ud som den første. Her er de våben, de kan betjene sig af.

Tyske Angelique Kerber har løftet sit niveau på flere områder i år og det har givet hende en fantastisk sæson. Foto: AP
Tyske Angelique Kerber har løftet sit niveau på flere områder i år og det har givet hende en fantastisk sæson. Foto: AP
 

Angelique Kerber, vurderet af Petra Philippsen

Forhånd 6

Der er stadig plads til forbedring, men den er langt mere stabil nu. Som venstrehåndet har hun en fordel med vinklerne. Hun kan virkelig slå kontra med den og slår langt flere vindere i dag

Baghånd 5

Det var før den svage side, men hun har forbedret den meget. For bare et år siden lod hun sig presse tilbage i den side, men nu har hun selvtillid til at gå frem og bruge den mere aktivt. Teknisk er den fin.

Serv 4

Et lille firetal og hendes absolut svageste side. Andenserven er forfærdelig, selv om hun har løftet den fra umulig til nogenlunde. Den er alt for langsom og en gave for en modstander.

Retur 5

Hun er god til at slå kontra på serven og holder af at gå ind i duellen allerede der. Det er et vigtigt punkt i hendes bestræbelser på at gøre duellerne kortere.

Netspil 5

Annonce:

Hun kan meget deroppe men bruger det for sjældent. Hun flugter godt, men hun er mest tryg på baglinjen. Det virker ikke, som om hun selv ved, hvor effektivt et våben det kan være

Fysik 6

Hendes fitness er utrolig. Der var ikke plads til meget forbedring, og alligevel havde hun hævet niveauet i vinter. Hun ved, at hun kan løbe i det uendelige, og det giver hende rigtig meget mentalt

Bevægelighed 6

Hun bevæger sig virkelig godt. Hun dækker banen utrolig godt og lægger derfor meget tryk på modstanderen i duellerne. Hun ved, at hun kan hente point alene på det.

Mental styrke 5

Tidligere tvivlede hun på sig selv. Der er stadig nogle små udfald i kampene, men hvor hun tidligere brækkede ned i løbet af et sæt og skulle ud i tre og fighte, er hun blevet bedre til at lukke kampene i to. 

I alt 42

Caroline Wozniackis bevægelighed og baghånd hører til i den absolutte verdenselite. Foto: AP
Caroline Wozniackis bevægelighed og baghånd hører til i den absolutte verdenselite. Foto: AP
 

Caroline Wozniacki vurderet af Troels Christensen

Forhånd 4

Det evige smertensbarn er inde i sin bedste periode siden efteråret 2014. Endda med et lille plus. Den er ikke længere et harmløst transportslag men faktisk et våben.

Baghånd 6

Annonce:

Tilhører den absolutte verdenselite og er slaget, hun styrer spillet med. Den er kraftfuld diagonalt og meget effektiv ned langs linjen. Slicen er blevet mere sikker.

Serv 5

Har fungeret godt under US Open. Esserne er ikke mange, men procenten af vundne point efter førsteserven er høj, og der har været god, taktisk variation. Den halvsløje andenserv er i bedring.

Retur 5

Et nøgleslag, som Caroline har trænet intenst i mange år. Har fungeret godt med den dybde, der er så vigtig. Bliver tit servet i forhåndssiden, og den har holdt fin stand.

Netspil 4

Vælger sine besøg med lidt større omhu end tidligere, men er stadig ikke nogen ørn. Slagflugtninger og smash har været gode. Hurtig til at løbe stopbolde op men med blandet udbytte.

Fysik 6

Efter en skadeplaget sæson ligner hun en spiller, der har ramt topformen, mens andre måske er ved at være lidt sæsontrætte. Kan løbe solen sort, når hun havner i sin legendariske defensiv.

Bevægelighed 6

Annonce:

Den måske største opmuntring. Bevæger sig hurtigt, atletisk og forudseende rundt på banen uden at skulle tænke på småskader. Tvinger derfor tit modstanderen til at oversatse.

Mental styrke 5

Har ikke tabt et sæt siden det turneringens første. Var endda nede 0-4 mod Kuznetsova. Har evnet at holde hovedet koldt og forstyrrelser ude hele vejen. Sjældent stærk og koncentreret.

I alt 41

Vi fandt 10-årige Wozniackis første rigtige træner: Hun vinder US Open  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: