Sensation: Serena taber stor finale

Tyske Angelique Kerber slog Serena Williams i Australien Open-finalen

Her kan du se Serena tale om det overraskende nederlag. (Video: AP/SNTV)

Tyske Angelique Kerber har vundet sin første grand slam-titel, efter at hun i finalen ved Australian Open vandt 6-4, 3-6, 6-4 over amerikaneren Serena Williams.

Den 7.seedede tysker var ved at miste sejren, da Williams kom tilbage fra 2-5 til 4-5 i tredje sæt, men til slut brød tyskeren tilbage og vandt på en flugtning, som Serena sendte ud over baglinien.

Kerber er den første tyske Grand Slam-vinder siden Steffi Graf i Paris i 1999, og hun rykker nu frem som nummer to på verdensranglisten.

- Du er og har været en inspiration for så mange unge tennisspillere, sagde en rørt Kerber til Serena Williams i sin takketale kort efter kampen.

- I aften går min store drøm i opfyldelse. Jeg har gåsehud. Hele mit liv har jeg arbejdet hårdt. At kunne sige, at jeg er Grand Slam-mester nu, det er crazy, sagde Kerber, mens stemmen var ved at knække helt over.

Se også: Kerber klar til finale mod Williams

Se også: Serena Williams uddeler æg på vej til grand slam-finale

Det var blot Serenas femte nederlag nogensinde i en Grand Slam-finale, som hun har vundet hele 21 af. Amerikaneren viste sig dog fra sin sympatiske side og krammede den tyske vinder, mens de begge storsmilede og i det hele taget så ud til at hygge sig i hinandens selskab.

Sidste år måtte vi helt frem til US Open i september før det stod klart, at Serena Williams ikke ville vinde den fornemme samling af alle fire Grand Slams i samme år. I 2016 har Williams allerede i årets første måned mistet muligheden, og hun kan nu i stedet rette fokus mod sommerens OL, og selvfølgelig også sæsonens tre øvrige Grand Slams, men uden presset for at lave den umulige firling.

Nederlaget betyder også, at Steffi Grafs Grand Slam-rekord på 22 titler står lidt endnu. Meget havde måske set helt anderledes ud, hvis Kerber var røget ud i første runde i årets turnering, hvor hun havde en matchbold imod sig.

Det lykkedes ikke for Serena Williams at vinde Australian Open-finalen (Fotos: AP)

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen