Serena-bøddel: Jeg havde bestilt flybilletten hjem

Roberta Vinci troede så lidt på sejren over Serena Williams, at italieneren allerede havde bestilt hjemrejsen

Foto: AP
Foto: AP

Det bliver en ren italiensk finale ved kvindernes US Open, efter at useedede Roberta Vinci choksejrede over Serena Williams i New York fredag aften.

Serena Williams havde vundet årets tre første grand slam-turneringer, men svigtede totalt efter at have vundet første sæt 6-2. Vinci snuppede overraskende de næste to med cifrene 6-4, 6-4.

Det var ventet, at tenniskampen ville blive en parademarch for den amerikanske verdensetter, og Vinci selv havde heller ikke den store tro på sejren.

Vinci var faktisk så sikker på, hun skulle tabe, at hjemrejsen allerede var bestilt til om lørdagen.

- Jeg ringede til mit rejseselskab og sagde: Ok, bestil en flyrejse til mig. Og nu står jeg og skal spille finalen. Så det er utroligt, siger 32-årige Vinci, der er nummer 43 i verden.

Se også: Granat-chok i USA: Derfor er alle rystede over Serenas exit

- Dette er den bedste kamp, jeg har spillet i mit liv. Det er utroligt, et magisk øjeblik for mig. Jeg har arbejdet så hårdt over så lang tid. Det er som en drøm, siger Vinci.

'En utrolig spiller'
Finalen bliver mod Vincis 33-årige landskvinde Flavia Pennetta, som slog den andenseedede rumæner Simona Halep og ligeledes er i sin første finale i grand slam-sammenhæng.

Kampen er slut - Vinci er sensationelt i finalen. (Foto: AP)
Kampen er slut - Vinci er sensationelt i finalen. (Foto: AP)
 

- Det er utroligt. Jeg havde aldrig troet, jeg kunne komme så langt i turneringen. Jeg spillede virkelig godt, lyder det fra Pennetta, der er seedet som nummer 26.

Der er stor sympati for Serena Williams fra Vincis side. Amerikaneren var to kampe fra at fuldføre en ægte Grand Slam, som det kaldes at vinde alle kalenderårets fire grand slam-turneringer.

- Jeg er meget lykkelig, men selvfølgelig er jeg virkelig ked af det på Serenas vegne, fordi hun er en utrolig spiller, nummer et og har næsten vundet alle årets grand slams, siger Vinci.

Når Vincis finale mod Pennetta begynder, så er der stadig syv timer tilbage, inden det bestilte fly fra New York letter hjem til Italien.

- Måske kan jeg nå flyet, joker italieneren.

6 kommentarer
Vis kommentarer