Serena tilgiver racistisk overgreb og spiller Indian Wells

Den amerikanske superstjerne vender i marts tilbage til den turnering, som hun og storesøster Venus har boykottet siden den famøse finale i 2001

Serena Williams hentede sin første store sejr i Indian Wells, da hun i 1999 slog Steffi Graf. Siden gik alt galt, men nu vender hun tilbage (Foto: AP)
Serena Williams hentede sin første store sejr i Indian Wells, da hun i 1999 slog Steffi Graf. Siden gik alt galt, men nu vender hun tilbage (Foto: AP)
Følg Tennis

For en god uge siden svarede hun i Melbourne afvisende på det direkte spørgsmål, men i går gik Serena Williams så ud med et ordentligt smash og erklærede sig klar til at spille årets Indian Wells.

En turnering, som hun og storesøster Venus har boykottet siden, de i 2001 blev udsat for et kollektivt, racistisk, verbalt overgreb af et velnæret, hvidt finale-publikum på centre court i den californiske velhaveroase.

 Også sidste år var verdens-etteren på vej men meldte fra. Nu er der ingen vej tilbage. For hun bekendtgør sit tilgivelsens comeback i såvel en følelsesladet klumme hos Time Magazine og på en videoblog til fordel for Equal Justice Initiative, der hjælper mindrebemidlede, som kommer i klemme i retssystemet.

Suveræne Serena viste ingen nåde

Sagen kort: Venus og Serena skulle mødes i semifinalen, men Venus blev syg, og arrangørerne var alt for længe om at offentliggøre aflysningen. Derfor fik de fremmødte fans ingen kamp, og rygterne om aftale familie-spil tog fart.

På finaledagen blev først Venus og far Richard mødt af buhen, da de entrede tribunen, og siden blev Serena fulgt af mishagsytringer hele kampen mod Kim Clijsters. Der blev jublet højt over dobbeltfejl, og undervejs græd en kun 19-årig Serena i håndklædet. Men hun gennemførte og vandt.

Caroline Wozniacki tager stort spring fremad

’De falske beskyldninger gjorde ondt på Venus og mig’, skriver hun og fortsætter:

’Den underliggende racisme var smertefuld, forvirrende og unfair’.

Den farvede amerikaner beskriver, hvordan hendes indre tvivl voksede, og hvordan hun følte sig lammet. Selv lysten til at vinde forsvandt. Og den bitre smag har holdt sig.

Serenas træner: Nederlag kun et bump på Carolines vej

 I dag har hun fundet overskuddet til at tilgive og vende tilbage.

’Tretten år og et tennisliv senere, føles tingene anderledes. I dag følger jeg mit hjerte. Jeg er nået til et sted i min karriere, hvor jeg ikke har noget at bevise. Jeg spiller af kærlighed til sporten og med en ny forståelse for at tilgive vender jeg nu tilbage, så Indian Wells og jeg sammen kan skrive en anden slutning’. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time