Serena Williams jagter Grand Slam-rekord

Den stærke amerikaner mangler stadig én grand slam-sejr for at nå Steffi Grafs rekordantal

Serena Wiliams kan øjne Steffis Grafs Grand Slam-rekord. En sejr ved det kommende French Open gør hende til den mest vindende sammen med tyskeren (Foto: AP/Mark J. Terrill)
Serena Wiliams kan øjne Steffis Grafs Grand Slam-rekord. En sejr ved det kommende French Open gør hende til den mest vindende sammen med tyskeren (Foto: AP/Mark J. Terrill)

Serena Williams er på jagt efter nye overskrifter til tennishistorien. Den 34-årige amerikaner kan med en sejr i French Open tangere Steffi Grafs rekord for flest grand slam-sejre i moderne tid.

Men for at gøre det, skal Serena Williams gøre noget, hun endnu ikke har formået at gøre - nemlig at forsvare titlen i den traditionsrige grand slam-turnering i Paris.

21 gange har Serena Williams vundet en grand slam, men kun tre af gangene er triumfen hentet i Frankrig, og hun har endnu ikke vundet French Open to år i træk. Med sin sejr i turneringen sidste år har hun som sådan historien i mod sig i jagten på Steffi Graf.

Til gengæld har amerikaneren humøret med sig.

- Det er anderledes nu, for jeg ønsker at vinde, mere end de fleste nogensinde har gjort, tror jeg, men samtidig er det anderledes, fordi jeg ikke har noget at bevise. Det er bare en anderledes følelse, siger Serena Williams ifølge AFP.

Flere af Caroline Wozniackis kollegaer i tennissporten mener, at hun er den mest overvurderede spiller. (Foto: AP/Andy Wong) Tennis Kollegaer på nakken af Wozniacki: Du er overvurderet

- Mens det for fem eller ti år siden ville være "oh, jeg er forsvarende mester, og jeg mærker presset", er det nu mere "jeg er forsvarende mester, jeg er i Paris, det er cool, og jeg har det fantastisk". Jeg er bare glad for at være her, siger amerikaneren.

Hun vandt i sidste uge ATP-turneringen i Rom, hvilket var hendes første turneringssejr i ni måneder, men nummer 70 i karrieren.

Steffi Graf vandt 22 grand slam-titler i "moderne tid" - altså efter det i 1968 blev tilladt for professionelle at deltage i grand slam-turneringerne. Hvis man tæller grand slam-sejre før 1968 med, fører Margaret Court regnskabet med 24 sejre.

Hovedturneringen i French Open starter søndag. I første runde skal topseedede Serena Williams møde verdens nummer 76, Magdalena Rybarikova fra Slovakiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer