Serena Williams storroser tabende finalist

Der var stor ros fra mesteren til den slagne, da Serena Williams lørdag sikrede sig Wimbledon-titlen.

Se højdepunkter fra kampen mellem Serena Williams og Muguruza her. (Video: AP)

Garbine Muguruza er et tennisnavn, der næppe forsvinder i Wimbledon-sammenhæng i de kommende år.

I hvert fald hvis man spørger Serena Williams, der lørdag sikrede sig sin 21 grand slam-titel, da hun for sjette gang vandt Wimbledon.

- Hun kommer til at løfte dette trofæ meget, meget snart. Jeg er glad for, at det var så god en kamp.

- Det føles godt at vinde. Garbine spillede så godt. Jeg var ikke en gang klar over, at det var slut, fordi hun spillede så godt, siger Serena Williams til AFP om afslutningen på kampen.

Serena Williams vinder Wimbledon atter en gang. (Foto: AP) Tennis Ustoppelig! Serena et skridt nærmere rekorden

Her var amerikaneren foran 5-1, men Murguruza kom på 3-5, overlevede matchbolde og brød tilbage til 4-5, før Serena Williams endte med at bryde Muguruzas serv og vinde kampen efterfølgende med sætcifrene 6-4, 6-4.

Serena Williams skrev historie med sejren. Hun er nu den ældste spiller, der har vundet en grand slam-turnering, da hun med sine 33 år og 289 dage kommer forbi Martina Navratilovas 33 år og 263 dage fra 1990, da Navratilova vandt Wimbledon.

Serena Williams sidder med sejren på samtlige grand slam-titler, da hun vandt US Open i 2014, og i år har vundet både Australian Open, French Open og Wimbledon.

Denne bedrift præsterede Serena Williams også i 2002/2003, og hun er blot én grand slam-titel fra at tangere Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titler.

Garbiñe Muguruza så sin kommende finalemodstander Serena Williams i tv som lille. (Foto: AP) Tennis Wozniacki-bøddel: Som lille så jeg Serena i tv

Samtidig vil amerikaneren med en sejr i US Open senere i år stå for en ægte "Grand Slam," som er at vinde samtlige grand slam-turneringer i samme kalenderår.

- Jeg kan ikke begribe, at jeg står her med endnu en Serena Slam (slang for at sidde på samtlige grand slam-titler, red.).

- Det er så cool. Jeg har det sjovt ude på banen. Hver dag er det en fornøjelse at spille her og vinde Wimbledon.

- Det har været en fornøjelse og ære at give så mange år til dette utrolige sted, sagde Serena Williams.

Tennis Wimbledon-ikon støtter Caroline: Sådan løser vi kvinde-problem

Taberen Muguruza er blot 21 år, og selv om det ikke lykkedes lørdag at blive den første spanske kvinde, der vinder Wimbledon siden 1994, så viste Muguruza takter, der lover godt for fremtiden.

- Jeg nød det meget. Jeg har ikke ord til at udtrykke, hvordan jeg føler, men jeg er meget stolt over og glad for at være her.

- En grand slam-finale er en drøm, der bliver til virkelighed for mig.

- Jeg vil også ønske Serena Williams tillykke. Hun beviste, at hun er verdens nummer ét, siger Garbine Muguruza.

4 kommentarer
Vis kommentarer