Serena ydmyget!

Simona Halep vinder Wimbledon med en finalesejr på 6-2, 6-2 over Serena Williams. Det er rumænerens første Wimbledon-titel og karrierens anden grand slam-titel

Serena Williams var chanceløs mod Simona Halep. Foto: Ritzau Scanpix
Serena Williams var chanceløs mod Simona Halep. Foto: Ritzau Scanpix

Simona Halep er ny dronning af Wimbledon-anlægget.

Den 27-årige rumæner vandt lørdagens finale med 6-2, 6-2 over Serena Williams, og hun gjorde det på blot 56 minutter.

Det er rumænerens første Wimbledon-titel og karrierens anden grand slam-titel. Den første vandt hun i French Open sidste år.

Simona Halep er den nye dronning i Wimbledon. Foto: Ritzau Scanpix
Simona Halep er den nye dronning i Wimbledon. Foto: Ritzau Scanpix
 

Den 37-årige Serena Williams var helt ved siden af sig selv i hovedparten af kampen, som Halep styrede fra første til sidste bold.

Rumæneren bragte sig lynhurtigt foran med 4-0 på bare 11 minutter, og selv om Williams kom lidt bedre med, så blev det aldrig spændende. 6-2 på 26 minutter.

Andet sæt blev nærmest en gentagelse, selv om Williams fulgte med til stillingen 2-2.

- Halep spillede helt utroligt godt. Jeg prøvede lidt forskelligt, men intet hjalp. Jeg lavede alt for mange fejl. Hun fik så mange bolde tilbage, og det fik mig til at forcere for at slå vindere, siger Serena Williams.

Sidste år tabte hun også Wimbledon-finalen klart, dengang til Angelique Kerber, og Williams har nu tabt de tre grand slam-finaler, hun har spillet, efter hun kom tilbage fra barsel i foråret 2018.

- Det føles selvfølgelig anderledes, efter jeg har fået barn, men jeg føler stadig, at jeg er konkurrencedygtig.

- Måske skal jeg spille flere turneringer, så jeg ikke kun spiller finaler i grand slam-sammenhæng, lyder det fra amerikaneren.

Med til historien om en uvant skidt spillende Williams hører det også, at Halep spillede nærmest fejlfrit kampen igennem.

Hun slog en god portion vindere, men det mest bemærkelsesværdige var, hvordan hun var i stand til at returnere stort set alt fra Williams.

Flere gange slog Williams en potentiel vinder, som Halep slog kontra på, så hun vandt bolden. Den ene gang gav Williams efter og klappede af sin modstander.

Serena Williiams kunne ikke stille noget op mod Simona Halep. (Foto: Ritzau Scanpix
Serena Williiams kunne ikke stille noget op mod Simona Halep. (Foto: Ritzau Scanpix
 

Forud for kampen var der med god grund stor fokus på, at Serena Williams med en sejr ikke blot kunne hjemtage karrierens første triumf, siden hun blev mor, hun kunne også tangere en 46 år gammel rekord.

Williams har hentet 23 grand slam-titler, men det blev altså ikke i denne omgang, at hun tangerede Margaret Courts rekord på 24 titler - sat i perioden 1960-1973.

Faktisk var det den tredje grand slam-finale, Williams tabte, efter hun sidste forår kom tilbage efter sin barsel.

Wimbledon-finalen sidste år tabte hun også klart, dengang til tyske Angelique Kerber.

Dermed bliver Williams stående på sine syv singletitler i Wimbledon, mens den ti år yngre Halep ligner en spiller, der stadig har flere triumfer i sig, hvis hun kan leve op til det sublime spil fra dette års turnering.

Se også: Serena: Ligegyldigt om jeg vinder 23, 24 eller 25 Grand Slams

Se også: Kæmpe skulderklap til dansk stortalent

Se også: Lykkelig Federer: Det var en af mine favoritkampe

139 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere