Sharapova blæser på Wozniacki-kritik: Jeg får mit arbejde igen

Den russiske tennisstjerne har haft travlt i løbet af sin karantæne og bekymrer sig ikke om de øvrige spilleres holdninger til sit comeback

Sharapova fortæller på pressemøde, at hun blev testet positiv for doping. (AP/SNTV)
Følg Tennis

Det faldt flere tennisstjerner for brystet, at Maria Sharapova får et wildcard til WTA-turneringen i Stuttgart i april - samtidig med at hendes dopingkarantæne udløber.

Blandt kritikerne er Caroline Wozniacki, der skød med skarpt overfor især arrangørerne af turneringen og kaldte det respektløst overfor de øvrige spillere.

Men det tager Sharapova med ophøjet ro.

Hun er ved at være klar igen efter 15 måneder på sidelinjen - dømt skyldig for brug af stoffet meldonium, der uden hendes viden pludselig var havnet på doping-listen. Og så klappede fælden for den tidligere verdensetter ved Australian Open sidste år.

- Når du elsker, det du laver, og du udfører det med passion og integritet, og du arbejder hårdt, og du gør det ude på bane nummer 28, hvor ingen ser dig...så ved du, hvad du står for, og du finder ud af, hvem du er, er hun citeret for at sige til den såkaldte 'ANA Inspiring Women in Sports'-konference.

Har haft travlt
- Jeg har fået mit arbejde tilbage. Det er fantastisk. Jeg har fået trænet ret hårdt de seneste fire måneder. Vil det blive svært? Bestemt.

Oprindeligt fik hun to års karantæne, men siden blev straffen reduceret med hele ni måneder efter hård kamp af Sharapova, der bestemt ikke følte, at det var fair.

Ifølge Sharapova var hun ikke blevet rådgivet korrekt, hvilket den internationale sportsdomstol, CAS, købte.

Wozniacki og Sharapova. Foto: AP
Wozniacki og Sharapova. Foto: AP

Sådan havde Wozniacki og Serena det med Sharapovas afsløring

Udover de fire måneder, hun har brugt på at bringe sig selv i topform, er karantænen gået stærkt, fortæller hun.

Hun har læst global strategic management på Harvard, brugt tid i London på at studere lederskab, arbejdet hos et reklamebureau, rendt i hælene på NBA's commissioner, Adam Silva og tilbragt en uge hos sponsoren Nikes designere.

Burde begynde forfra
- Jeg har lært, at livet kan bestå af andet end tennis, siger den 30-årige stjerne, der i øvrigt også har fået skrevet sin selvbiografi færdig. Den udkommer til september.

Sharapova er en af meget få aktive spillere, der har vundet alle fire Grand Slam-turneringer. I alt er hun noteret for fem af slagsen. En af hver - og to gange French Open, siden hun som 17-årig stormede igennem Wimbledon og vandt turneringen i 2004.

Hun har ifølge Forbes toppet listen over de bedst indtjenende kvindelige sportsstjerner i verden 11 år i træk...

Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart afvikles 24.-30. april. Sharapovas karantæne udløber 26. april, og samme dag indtræder hun i turneringen på et wildcard, hvilket har fået flere tennisstjerner til at reagere. Blandt dem føromtalte Wozniacki - og Dominika Cibulkova.

- Det er ikke i orden i min optik. Jeg har talt med andre spillere, og ingen er okay med det. Men det er ikke noget, vi bestemmer. Det handler ikke om hende men om alle, der er dømt for dopingmisbrug. De burde begynde forfra, har den slovakiske stjerne sagt.

Wozniacki om nye bikini-fotos: Derfor smider jeg tøjet - igen

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.