Annonce:
Annonce:

Sharapova straffes med to års karantæne

29-årige Maria Sharapova får ikke lov til at spille tennis i to år på grund af en positiv dopingprøve

Den 7. Marts 2016 afholdte Maria Sharapova et pressemøde, hvor hun fortalte at hun var testet positiv for doping. Video: AP
Annonce:
Følg Tennis

Russeren Maria Sharapova idømmes en karantæne på to år for brug af doping, meddeler Det Internationale Tennisforbund, ITF. Karantænen gælder fra 26. januar 2016.

Den tidligere verdensetter blev ved grand slam-turneringen Australian Open testet positiv for brug af stoffet meldonium.

ITF oplyste onsdag, at den femdobbelte grand slam-vinders toårige karantæne bliver dateret tilbage fra 26. januar i år. Dermed kan Sharapova første spille tennis igen i starten af 2018.

Sharapova indkaldte selv til et pressemøde i marts i New York og oplyste om den positive dopingprøve. Russeren forklarede, at hun ikke vidste, at medicinen, hun tog, var kommet på den forbudte liste tidligere i år.

Rusland udtager karantæneramte Sharapova til OL

Den forklaring fik ikke formildende betydning for Sharapova, som meget gerne ville stille op ved OL i Rio de Janeiro i august.

Annonce:

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har tidligere i år besluttet at se mildere på visse meldonium-sager fra før 1. marts.

Men i Sharapovas sag lader det til, at russerens forklaringer ikke har haft en effekt, og at der er blevet slået hårdt ned på forseelsen.

Meldonium er hjertemedicin, der også kan sende større mængder ilt ud til musklerne.

Meldonium-forbuddet blev varslet i september 2015, og det blev effektueret fra årsskiftet.

Meldonium blev i sin tid udviklet i det tidligere Sovjetunionen, og specielt russiske atleter er gået i meldonium-fælden siden januar.

Sharapova brød igennem på den internationale tennisscene, da hun i en alder af bare 17 år og 75 dage vandt Wimbledon i 2004.

Siden har hun også vundet US Open (2006), Australian Open (2008) samt French Open to gange (2012, 2014). I alt er det blevet til 35 WTA-sejre.

Annonce:

Men imellem de mange sejre på kvindernes tour har skader været et tilbagevendende problem for den russiskfødte Sharapova, der har boet i USA, siden hun var syv år.

I 2013 gik hun således glip af halvdelen af sæsonen på grund af en skade i skulderen.

Som professionel tennisspiller har Sharapova tjent knap 37 millioner dollar i præmiepenge. Alligevel betegnes hun som den bedst betalte kvindelige sportsudøver på tværs af alle sportsgrene.

Dette skyldes ikke mindst en række lukrative sponsoraftaler med blandt andet Nike, hvor hun har sin egen tøjserie. Derudover har hun stiftet selskabet Sugarpova, der laver slik og andre søde sager.

ITF oplyser, at den femdobbelte grand slam-vinders karantæne bliver dateret tilbage fra 26. januar i år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: