Sidste udkald for Caroline Wozniacki

Næste uges WTA-turnering i Kina er Caroline Wozniackis chance for at forvandle en middelmådig sæson til noget mindeværdigt, siger Michael Mortensen

Wimbledon var ved at udvikle sig til en succes for Caroline Wozniacki, der dog måtte give fortabt i 4. runde til rumænske Dulgheru. (Foto: AP)
Wimbledon var ved at udvikle sig til en succes for Caroline Wozniacki, der dog måtte give fortabt i 4. runde til rumænske Dulgheru. (Foto: AP)

Hvis ikke det havde været for Venus Williams, Victoria Azarenka og Belinda Bencic, havde 2015 sandsynligvis været en solstrålehistorie for Caroline Wozniacki.

I ikke færre end 10 tilfælde har det irriterende trekløver stukket ketsjeren i danskerens hjul i løbet af årets første ni måneder, og kombineret med et knæ, der flere gange har voldt Wozniacki problemer, er der ikke noget at sige til, at 2015 langt fra kan betegnes som tilfredsstillende.

Det mener den tidligere double-profil og toptræner Michael Mortensen.

I skrivende stund er Wozniacki ude af top 10 for første gang i umindelige tider. I forhold til Road to Singapore, der er kapløbet om de otte pladser til sæsonfinalen, ser det endnu værre ud. Her er danskeren blot nummer 13.

Se listen her

Næste uges China Open i Beijing er sidste chance, hvis hun skal gøre sig forhåbninger om en plads blandt de bedste. OG hvis hun skal gå ud af sæsonen med et tilfreds smil på læben.

Skal helst vinde turneringen
Michael Mortensen, der følger WTA Touren tæt, tror på, at hun kan gøre en god figur og måske nå Singapore.

- Der er en lille chance for, at hun kan komme med til Singapore. Serena har trukket sig, og vi ved fortsat ikke med Maria Sharapova, der trak sig skadet fra Wuhan. Desuden er der altså 1000 point til vinderen, fordi China Open er en Mandatory – lige under Grand Slam-turneringerne, siger han til Ekstra Bladet.

- Men det er noget af et puslespil. Hun skal gå langt – helst vinde turneringen, siger han.


Vild sætbold: Så bliver tennis ikke bedre

Som året har artet sig, virker det dog mest sandsynligt, at den tidligere dobbelte finalist i US Open ikke når op blandt de otte bedste, der spiller med i Singapore. Og så bør hun overveje en pause, mener Michael Mortensen.

- Hun er vist tilmeldt turneringen i Linz (ugen efter China Open, red.). Den spiller hun, men ellers kan jeg forestille mig, at hun holder en pause. Det er måske et meget godt tidspunkt at få lidt ro på og komme væk og restituere – og tænke nye tanker, siger han og understreger, at han ikke er klar over, hvilke konkrete planer hun har i forhold til turneringerne i Luxembourg og Moskva, der begge begynder 18. oktober.

Irriterende Venus og Azarenka
- Klarer hun sig omvendt godt i China Open, tror jeg, hun spiller i Linz og siden enten Luxembourg eller Moskva, siger han med henvisning til den derfor bedre mulighed for at kvalificere sig til sæsonfinalen.

Per 1. oktober er kun to spillere klar til slutkampene i den lille asiatiske stat. Med Serena Williams' afbud er det Simona Halep og Maria Sharapova. Ironisk nok er to af Wozniackis onde ånder fra i år, storesøster Williams og Azarenka, dårligere placeret end hende, mens Belinda Bencic kun lige præcis er bedre placeret.


Se Errani og Haleps vilde duel

Meget havde ifølge Michael Mortensen set anderledes ud, hvis det ikke havde været for de tre.

- Det har været en svær sæson for Caroline. Hun har godt nok vundet en turnering og nået finalen i Stuttgart (og Auckland, red.). Men hun løber ind i Azarenka fire gange og Venus to gange. Det er to spillere, hun har det svært med. De typer ligger virkelig dårligt til hende.

- Og så har du pludselig seks turneringer, hvor hun er røget ud og har mistet point. Det gør rigtig ondt. Mange af de turneringer har ligget tæt på hinanden, og derfor har hun også mistet meget kamptræning, siger han.

Derudover har hun døjet med et dårligt knæ, hvilket af gode grunde også har lagt en dæmper på hendes muligheder.

- Når du ikke kan bevæge dig optimalt, er det altså svært at neutralisere det pres, du kommer under. Derfor er hun mange gange endt i forsvar i stedet for at spille fremadrettet. Desuden mangler hurtigheden, der giver hende muligheden for at møde bolden tidligere, fortæller Michael Mortensen.

Bliver tvunget i defensiven
- Mod Venus Williams og Victoria Azarenka har hun ikke fået mulighed for at bygge spillet op. Deres to første slag er så kraftfulde, at hun ofte ender i defensiven. Hun får ikke lov at bygge sit spil op, og så kommer hun altså til kort. Hendes spil når ikke at blive udspekuleret, og hun tvinges til at tage flere chancer, fortæller han og tilføjer, at med et venstreben, der ikke er på 100 procent, mister Wozniacki måske også lige en brøkdel i nogle situationer.

Det har dog ikke været én lang nedtur for Wozniacki, der blandt andet nåede fjerde runde i Wimbledon og var meget tæt på at vinde turneringen i Stuttgart over Angelique Kerber i finalen.


Verdensklasse af Bencic mod Serena

- I Tokyo (i slutningen af september, red.) så vi også en rigtig god indsats, hvor hun var på og havde autoritet. Der var både attitude og en mission med hendes spil, og hun virkede meget progressiv. Det var positivt at se. Desværre tabte hun semifinalen til Bencic, siger Mortensen.

Og netop schweiziske Belinda Bencic har udviklet sig til at være en ond ånd i samme klasse som Wiliams og Azarenka, mener Mortensen.

Hele fire gange er det gået galt i lige så mange opgør denne sæson.

- Bencic trykker også bare igennem. Hun ved, hvordan hun skal slå hende, siger Michael Mortensen, der sætter alt på et bræt i Kina næste uge.

- Det hele afhænger af China Open. Går hun i semifinalen og får succes-oplevelser der, er det noget, der vil give hende et boost og inspirere hende. Det skal hun have, og det under jeg hende sådan set, siger han.

24 kommentarer
Vis kommentarer