Sjælden oplevelse for Wozniacki: Møder den kvindelige Jason Bourne

For Johanna Konta tog karrieren pludselig raketfart i Melbourne sidste år, og Wozniacki har respekt for hardhitteren, som lige nu topper kvindernes formbarometer

Johanna Konta er ved at udvikle sig til en komplet fighter på en tennisbane, så det bliver en stor mundfuld for Caroline Wozniacki. Foto: AP
Johanna Konta er ved at udvikle sig til en komplet fighter på en tennisbane, så det bliver en stor mundfuld for Caroline Wozniacki. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hvis Caroline Wozniacki var det uventede eventyr for dansk tennis, er Johanna Konta pludselig blevet det for de hårdt prøvede briter, der trods store økonomiske satsninger ikke har haft en kvinde i tennistoppen i årtier.

Så selv om de har Sir Andy Murray at glæde sig over, gik de noget nær i selvsving, da Johanna Konto sidste år ved denne tid satte ild til sin egen karriere-raket med en fornem serie helt frem til semifinalen.

I 2015 rejste hun hjem fra Melbourne som verdensranglistens nummer 149 efter et nederlag i første runde af kvalifikationen. Sidste år gik hun i gaten som nybagt Top 30-spiller, og siden fortsatte turen op til Top 10.

Verdens nummer ni og hendes kommende, danske modstander er næsten jævnaldrende. Alligevel har de deres første indbyrdes møde til gode.

- Det er sjældent man skal møde nogen, man aldrig har spillet mod før, men det var jo først sidste år, hun for alvor brød igennem, så på den måde er hun lidt en ny spiller, kan man sige, bemærker Caroline Wozniacki, der gik og forberedte sig til sin kamp mod Donna Vekic, mens Konta inde på Rod Laver Arena sendte japanske Naomi Osaka ud i to overbevisende sæt.

- Hun har været med på turen i årevis og prøvet at få et gennembrud. Hun har hele tiden haft spillet til det. Hun vil nok sige, at det har været en lang, hård tur, men nu får hun løn for sit hårde arbejde, og det er glædeligt at se.


Johanna Konta er i den grad internationalt sammensat. Hun har sine forældres ungarske blod i årerne, er vokset op i Australien og blev først britisk statsborger i 2012. Hun har faktisk tre pas og kalder sig selv for ’den kvindelige udgave af Jason Bourne’.

Forældrene flyttede fra Sydney til Eastbourne i England, da Johanna var 14 år, ikke mindst for at datteen kunne forfølge sin tennisdrøm.

Hun har hele tiden lagt masser af arbejde i sin sport, og hun havde fra start også fysikken med sig, og hun blev da også som junior taget ind under det britiske tennisforbunds junior-satsning. Men det kneb lidt med at flytte benene rigtigt og hente de nødvendige resultater, og for nogle år siden smækkede de kassen i.

Konta måtte forbi et privat tennisakademi, og pludselig sidste år kom gennembruddet altså.

- Hun spiller virkelig godt, lyder det respektfuldt fra Caroline Wozniacki.

- Hun har en god serv og en god forhånd, men jeg er klar til at håndtere hendes serv. For mig handler det om at have gode returneringer. Dem stoler jeg på.

- Og så skal jeg bare have hende ud at røre sig og så trykke til. Jeg spiller selv godt og er sat op til den udfordring. Hvis du vil vinde turneringen, skal du slå store spillere på vejen. Om det så er i tredje runde eller semifinalerne.

De to mødes lørdag i deres kamp i tredje runde.

Se også: Undrende Caroline: Kom nu videre, Rory

Se også: Kommentar: Caroline skal toppe mod feltets stærkeste

Se også: Piotr har en plan: Konta bliver overrasket

Se også: Sjælden oplevelse for Wozniacki: Møder den kvindelige Jason Bourne

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere