Skadesplaget tennisstjerne stopper karrieren

29-årige Ana Ivanovic har på de sociale medier offentliggjort, at hun indstiller sin tenniskarriere med øjeblikkelig virkning

Ivanovic i selskab med Caroline Wozniacki. Foto: AP
Ivanovic i selskab med Caroline Wozniacki. Foto: AP

Den verdensberømte tennisstjerne Ana Ivanovic lægger tennis-ketsjeren på hylden.

Den tidligere verdensetter og vinder af French Open i 2008 fortalte nyheden i en live-video på sin Facebook-side onsdag aften. Serberen har døjet med mange skader de seneste år, og det er den primære årsag til, at hun nu indstiller sin karriere.

- Det har været en svær beslutning, men der er rigtig mange ting, jeg kan glæde mig over. Jeg begyndte at interessere mig for tennis, da jeg var fem år gammel, og især efter jeg så Monica Seles i tvet.  Jeg har opnået mange ting i min karriere - ting, som jeg ikke troede var mulige. Blandt andet har jeg vundet en Grand Slam, sejret i 15 WTA-finaler og spillet mange uforglemmelige kampe.

- Jeg har desværre haft mange skader, der har hæmmet mig i min karriere. Jeg ved, at jeg kun kan fortsætte, hvis jeg kan spille op til mine høje standarder og forventinger. Det kan jeg ikke på nuværende tidspunkt, og derfor siger jeg stop, fortæller den 29-årige tennisspiller, der til daglig danner par med fodboldspilleren Bastian Schweinsteiger.

Foto: AP
Foto: AP
 

Derudover oplyser Ivanovic, at hun vil udforske mode- og business-verden i fremtiden, og at hun forsat vil deltage i sit filantropiske arbejde, hvor hun blandt andet er ambassadør for UNICEF.

Ana Ivanovic var annonceret til at stille op i Auckland Classic i New Zealand fra 2. til 7. januar, hvor også Caroline Wozniacki er på plakaten.

Turneringen åbner 2017 for Wozniacki, som kan se frem til at konkurrere mod blandt andre amerikaneren Serena Williams.

Derudover er også Venus Williams med, så turneringen efter planen skulle tælle fire tidligere verdensettere.

Men det antal er altså reduceret til tre efter Ana Ivanovic' karrierestop.

39 kommentarer
Vis kommentarer