Skandale: Dommer dømte under matchfixing-mistanke

En tennisdommer var linjedommer ved US Open, selv om han var suspenderet grundet mistanke om matchfixing

En linjedommer i tennis dømte angiveligt ved US Open i 2015, selvom han var under mistanke for matchfixing. (Foto: AP/David Goldman)
En linjedommer i tennis dømte angiveligt ved US Open i 2015, selvom han var under mistanke for matchfixing. (Foto: AP/David Goldman)

Det kom i denne uge frem, at Det Internationale Tennisforbund (ITF) har udelukket to tennisdommere for matchfixing, mens fire andre undersøges for mistanke om involvering i matchfixing.

Den britiske avis The Guardian kan dog nu afsløre, at ITF's kamp mod aftalt spil har alvorlige huller.

Den kroatiske dommer Denis Pitner blev suspenderet i et år tilbage i august 2015, da han var under mistanke for at være involveret i matchfixing, men han har siden dømt i flere turneringer - blandt andet i US Open i september.

Så dårlig er Wozniacki: ’Hun har ikke udviklet sig nok’

Her var Pitner ifølge The Guardian linjedommer i turneringen trods sin suspendering.

- Det kroatiske forbund blev informeret om hans suspendering i august, forklarer en talskvinde fra ITF til den britiske avis.

- Vi kigger på måder, hvorpå vi kan sikre, at dette ikke sker igen.

Ud over US Open skulle Denis Pitner under sin suspendering også have dømt i blandt andet ATP-turneringen Qatar Open i januar 2016.

Historierne om matchfixing blandt dommere kommer i kølvandet på den store afsløring ved det nyligt overstående Australian Open om, at adskillige topspillere i en rapport er mistænkt for også at have været involveret i matchfixing.