Smadret af Caroline: Alligevel jubler hun

Caroline Wozniackis modstander er også glad efter nederlaget, for det er første gang, at hun er nået så langt i en Grand Slam

SNTV: Caroline Wozniacki videre til finale i Australian Open

Caroline Wozniacki vandt torsdag morgen 6-3, 7-6 mod Elise Mertens og er klar til lørdagens finale i Australian Open. Men selvom belgieren tabte, så står hun med en god følelse efter kampen mod danskeren, for ingen havde forventet, at verdens nummer 35 ville komme så langt i turneringen.

- Caroline var rigtig god i dag. Hun servede godt og grundslagene var meget aggressive, så jeg står tilbage med en blandet følelse. For selvfølgelig tabte jeg kampen, men jeg er også glad for, at jeg kom i semifinalen for første gang, siger Mertens på pressemødet efter kampen.

SE AFSLUTNINGEN PÅ KAMPEN I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN

Elise Mertens blev slået af Caroline Wozniacki i semifinalen, men alligevel er hun også glad. Foto: AP
Elise Mertens blev slået af Caroline Wozniacki i semifinalen, men alligevel er hun også glad. Foto: AP
 

Det lignede ellers, at Mertens havde gang i et comeback, da hun brød Wozniacki, der ellers servede for kampen ved 5-4.

- Ja, jeg gav alt helt til det sidste point. Men selvfølgelig, da jeg var bagud 4-5 og 30-0, tænkte jeg, at det var det, men jeg gav alt. Og jeg var foran 6-5, og det stod 40-40 i partiet seks gange, så jeg havde fighter-ånden, men hun var bare lige tanden bedre end mig i dag, siger Mertens.

Lykkelig Caroline: Skræmte spøgelse væk

Stolt Piotr: Kun Serena kunne lykkes med den taktik

Tæt på megatalentet Clara Tauson

22-årige Mertens har tidligere tabt til Wozniacki, men det var på grus i Båstad, så det var en helt anden oplevelse i Melbourne.

- I dag gik mange partier ud i 40-40, og mange point kunne være gået begge vej. Men jeg elskede det virkelig. Jeg nød hvert eneste øjeblik, jeg havde på Center Court, siger Mertens.

Præcis som Wozniacki var Mertens tæt på exit allerede i anden runde. Her var belgieren bagud 0-5 mod Daria Gavrilova men kom tilbage, og den mentale styrke tager hun med sig videre. Det var først i løbet af 2017, at Mertens brød ind i top-100 på verdensranglisten, og dette års turnering var hendes første hovedturnering i Australian Open, mens tredje runde i sidste års French Open var hendes hidtil bedste præstation på øverste niveau.

Mertens kan på trods af nederlaget nu se frem til at rykke frem i top-20 på verdensranglisten.

Verdensetteren bomber sig videre: 'Hemmeligt, hvordan jeg gør'

Verdensstjerne blev paf: Fik foto med Wozniacki

Ærlig Piotr om sit valg: Min søn har betalt prisen for Caroline