Smuk situation: Rivalen hjælper legenden i maratonkamp

Roger Federer udbyggede sin rekord i at spille sig i flest grandslamfinaler i tennis. Men det var ikke uden hjælp fra modstanderen, landsmanden og rivalen

Roger Federer fik helt uventet og uhørt hjælp af sin landsmand Stanislas Wawrinka midt under deres semifinaleduel ved Australian Open. Foto: AP/Aaron Favila.
Roger Federer fik helt uventet og uhørt hjælp af sin landsmand Stanislas Wawrinka midt under deres semifinaleduel ved Australian Open. Foto: AP/Aaron Favila.

Tennis er kendt som en gentleman-sport, hvor duellanterne sjældent forsøger snyde sig til sejren eller på anden vis være uærlige i deres omgang med ketsjeren.

Heldigvis levede den op til det prædikat torsdag eftermiddag. Det gjorde den i en helt fantastisk semifinale mellem den firedobbelte vinder Roger Federer og hans rival og landsmand Stanislas Wawrinka. Her vandt Federer efter fem formidable sæt, som endte 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3. Dermed udbyggede federer sin rekord i grandslamfinale-sammenhæng med nu 28 finaler i karrieren.

Undervejs i kampen mod landsmanden og rivalen Wawrinka udspillede sig en grotesk situation. Men på den gode måde.

For ved stillingen 2-2 i fjerde sæt blev en bold dømt ude til Wawrinkas fordel, og Federer var på vej videre til næste point, da Wawrinka i fuld ærlighed henvendte til Federer og sagde, at han nok hellere måtte tage en challenge (udfordre kendelse ved at se den på video, red.) på bolden med henvisning til, at den i virkeligheden nok var inde.

Det gjorde Federer så, og det viste sig at være en god idé. Utrolig sportsmanship af Wawrinka, som let kunne have holdt sin mund og spillet videre.

Situationen ændrede dog ikke på sættets udfald, da Wawrinka alligevel vandt det med 6-4. Men fornem gestus af den tredobbelte grandslamvinder.

Ufattelige Federer
Ikke nok med, at Federer endte med at vinde og udbygge sin rekord til imponerende 28 grandslamfinaler i karrieren, så markerede sejren også en anden imponerende bedrift.

Federer er nemlig med sine 35 år den ældste grandslamfinalist på herresiden i 43 år.

Australske Ken Rosewall havde og har stadig rekorden som den ældste finalist på herresiden i tennishistorien, da han i 1974 var i Wimbeldon-finalen i en alder af 40 år.

Det er svært at forestille sig Roger Federer kæmpe med om grandslamtitlerne om fem år. Men man bliver jo konstant overrasket over veteranens evner og holdbarhed.

I finalen møder Federer enten 'Mini-Federer, som bulgarske Grigor Dimitrov kaldes, eller hans evige rival spanske Rafael Nadal. Den semifinale spilles fredag morgen klokken 09.30 dansk tid.

Hvis Federer og Nadal mødes i finalen vil det være deres dyst nummer 34 mod hinanden. Det regnskab fører Nadal suverænt med 23 sejre. I grandslamfinale-sammenhæng står den 2-2 mellem de to.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere