Specialister: Wozniacki kan besejre springerknæ

Caroline Wozniacki bør prioritere at holde en pause for at komme sit springerknæ til livs, mener specialister

Wozniacki døjer med et springerknæ. Alligevel føler hun, at hun presses i aktion. Det bør hun ikke gøre for enhver pris, mener specialist. (Foto, AP)
Wozniacki døjer med et springerknæ. Alligevel føler hun, at hun presses i aktion. Det bør hun ikke gøre for enhver pris, mener specialist. (Foto, AP)

Det bør ikke få konsekvenser for Caroline Wozniacki i US Open, at hun døjer med et springerknæ - diagnosen hun afslørede over for Ekstra Bladet i weekenden.

Det vurderer knæspecialist Uffe Jørgensen, der er overlæge på Odense Universitetshospital.

- Det betyder ikke, at hun ikke kan spille. Men det generer, gør en smule ondt, og hun bliver øm. Hun kan aflaste med tape og bondage og skal sørge for at køle knæet ned lige efter kamp, så det ikke bliver irriteret, siger Uffe Jørgensen.

Han betegner et springerknæ som en typisk overbelastningsskade.

- Mange topatleter får det, fordi de træner meget og ikke restituerer nok. Den rammer typisk håndboldspillere, fordi de træner og spiller så meget, og tennisspillere, fordi de spiller mange turneringer, forklarer Jørgensen.

Han ser intet problem i, at Wozniacki spiller sæsonen færdig, men derefter bør hun fokusere på at komme skaden helt til livs.

- Hun er nødt til at lægge en pause ind, hvor knæet får ro. Måske op til seks uger. Fortsætter hun bare med at spille, kan hun irritere knæet så meget, at man til sidst kan være nødt til at operere. Så er man ude tre til seks måneder, siger han.

Caroline Wozniacki har ifølge eget udsagn døjet med en stikkende smerte på ydersiden af knæet gennem et par år. Derfor bør hun skride til handling, mener overlæge Bjarne Szczurek Pedersen fra Nordic Sportscenter.

- Jo længere tid man piner sig selv, jo længere tid kommer skaden til at vare. Det vil være hensigtsmæssigt at tage en pause og iværksætte den rette behandling, siger Bjarne Szczurek Pedersen, der fungerer som læge for Lyngbys 1. divisionshold i fodbold.

Han understreger, at en ultralydskanning først skal konstatere skadens omfang. Derefter kan man behandle med enten blokade- eller chokbølgebehandling. Kun i yderste konsekvens vil han anbefale operation.

Han mener ikke, skaden bør være karrieretruende.

- Et springerknæ døjer man ikke med i hele livet. 98 procent kommer sig, og det er ikke en slags skade, der er tilbagevendende, siger Bjarne Szczurek Pedersen.

Fjerdeseedede Wozniacki indleder US Open tirsdag aften mod Jamie Loeb fra USA - nummer 413 i verden.

7 kommentarer
Vis kommentarer