Sportens ’badboy' får psykologhjælp: - Han er ved at køre sig helt ud

- Han er ved at køre sig selv helt ud af sporten, frygter John McEnroe, mens australieren selv øjner bedring efter at have søgt hjælp til sit mentale helbred

Følg Tennis

Han kan levere de mest vanvittige ting på en tennisbane.

Med ketsjeren og med kæften og med hvert sit fortegn.

Australske Nick Kyrgios kan spille sublimt og slå de bedste med sine tunge våben. For eksempel slog han såvel Roger Federer som Rafael Nadal og Novak Djokovic første gang, han mødte dem.

Men han kan også slå sig selv ud med en optræden, der for længst har gjort ham til denne generations ’bad boy’. Ved at bande, svovle og kaste med ketsjeren, ligesom han flere gange næsten er holdt op med at spille undervejs i en kamp.

Det sidste kan han være ved at gøre helt generelt i forhold til sporten, frygter en af dens legender – som selv havde ry for at være en bad boy – John McEnroe.

Et par uger efter, at det 23-årige stortalent selv fortalte, at han har søgt professionel, mental hjælp, siger McEnroe til ’60 minutes’:

- Han er ved at køre sig selv helt ud af sporten, og det ønsker jeg ikke at se. Men det er det, der sker. Det er klart som dagen.

Han tilbød for nogle år siden selv at hjælpe Kyrgios men fik svaret: ’Han drømmer’. Siden fandt de to sammen, og McEnroe har været holdkaptajn for Kyrgios i Laver Cup.

- Jeg kan rigtig godt lide ham. Han er en fantastisk knægt og den mest talentfulde, vi har set, i ti år. Forskellen på Nick og mig i samme alder er, at jeg forsøgte (at gøre mit bedste, red.) hele tiden. Det gør han af en eller anden grund ikke.

- Jeg er ikke Sigmund Freud. Jeg ville ønske, jeg var det, for jeg holder af ham, og han ville være god for sporten, hvis han forpligtede sig for alvor. Det ville selvsagt også være godt for ham selv.

doc6yivtktba0whhbl6olt.jpg
Tidligere i november fortalte Nick Kyrgios til Canberra Times, at han har søgt mental hjælp.

- Jeg har tydeligvis måttet slås med et par ting på og udenfor banen i år, så det har ikke været let.   

- Men jeg er begyndt se nogle psykologer for at prøve at forbedre mit mentale helbred.

- Det har jeg nok undladt for længe, men nu har jeg gjort det, og jeg føler, at jeg nu kan tale mere åbent om det. Jeg føler ikke længere, at jeg skal holde den slags skjult, sagde han til sin hjembys avis.

Hans sæson sluttede i Moskva i oktober efter en albueskade, og det blev den triste udgang på et år, som han ellers havde startet fint med at vinde i Brisbane og nå fjerde runde ved Australian Open.

Siden gik det nedad mod hans nuværende 37. plads på ranglisten, og det hele kulminerede under US Open, hvor han nærmest meldte sig ud af en kamp og højest bemærkelsesværdigt modtog lidt af en peptalk fra kampens dommer.

Kyrgios.jpg
I starten af oktober sagde han i Shanghai, at han ikke længere elskede tennis.

- Jeg må prøve at gå ud og nyde det noget mere. Jeg tror, at hvis alt andet klikker i mit liv, så vil min tennis passe sig selv.

- Når alt kommer til alt, er jeg heldig at være i stand til at rejse rundt og spille tennis. Det har ikke været et let år, men jeg føler mig sikker på, at jeg får et stort 2019.

Tennisstjerne forarger med onani-scene på live-tv

Tennisdommer i skandalescene: Forsøger at hjælpe stjernen

Problembarn skrider midt i tenniskamp: Nu undskylder han 

Tabte med vilje: Nu forarger tennis-stjerne igen

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.