Stålsat Caroline: Jeg er hvor jeg skal være

Trods en broget sæsonstart føler Caroline Wozniacki, at den har givet hende lige præcis de svar, hun gerne ville have forud for Australian Open

Caroline Wozniacki føler sig overbevist om, at de meget forskellige kampe i sæsonstarten giver hende en god ballast i Melbourne. Foto: AP
Caroline Wozniacki føler sig overbevist om, at de meget forskellige kampe i sæsonstarten giver hende en god ballast i Melbourne. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Formiddagens vindblæste træningskamp mod tyske Andrea Petkovic indikerede det ikke, men Caroline Wozniacki er ikke i tvivl forud for årets første grand slam:

- Jeg er der, hvor jeg skal være, siger hun med fasthed i både blik og stemme.

Forud for træningskampen spillede hun tre kvarter med polske Magda Linette, og den fysiske form fejler tilsyneladende ikke det fjerneste.

Det bekræfter således både den britiske fysioterapeut Nicky Dunn, der har holdt øje med hendes krop siden sidste forårs ankelskade, samt den tre timer lange kamp i 40 graders varme mod Barbora Strycova i Sydney forleden.

- Jeg har det helt fint. Kroppen har det godt, og fysisk føler jeg mig godt tilpas. Det gjorde jeg også hele vejen gennem træningen op til sæsonen, siger Caroline Wozniacki.

Ud over nederlaget i hedeslaget løb hun også ind i en grim nedtur i Auckland, men paradoksalt nok får hun vendt det til noget positivt, når hun evaluerer sin samlede sæsonstart.

- Jeg synes faktisk, det var rigtig godt. Jeg fik prøvet en del ting af. Jeg fik spillet i ekstrem varme, i vind og i kulde. Og jeg spillede mod meget forskellige typer modstandere.

- Det er helt sikkert turneringer, hvor jeg mest er der for at gøre mig klar til det her. Det er ikke for at vinde dem. Jo, jeg føler mig godt tilpas med den opstart.

Et par af hendes klassiske konkurrenter er ikke med i Melbourne. Maria Sharapova er væk med en dopingkarantæne, og Victoria Azarenka passer sin nyfødte søn.

Til gengæld lurer hård modstand på danskeren, som spiller sin første kamp tirsdag, i en eventuel tredje runde sidst på ugen.

Holder seedningen, er det nemlig briten Johanna Konto, der står på den anden banehalvdel. Fredag udraderede hun fuldstændigt Agnieszka Radwanska i finalen i Sydney, og sidste år nåede hun semifinalen ved Australian Open.

Caroline Wozniacki starter mod australske Arina Rodionova, verdens nummer 184, der endnu ikke har vundet en kamp i år og endnu har  til gode at prøve det i grand slam-regi.

Kampprogrammet på arenaen starter klokken 11 lokal tid, svarende til klokken 01.00 dansk tid.

Wozniackis kamp er den tredje på banen, og et eksakt starttidspunkt vides derfor ikke. Et kvalificeret bud vil være omkring klokken 05.00 dansk tid tirsdag morgen.

Danskerens modstander er nummer 184 på verdensranglisten, og Caroline Wozniacki, verdens nummer 20, er storfavorit.

Se også: Caroline får ’dansk’ selskab på banerne i Australien

Caroline Wozniacki har vendt tommelen opad for Serena Williams forlovede. Foto: AP Tennis - 14. jan. 2017 - kl. 11:46 Caroline har godkendt gommen: Brudepige for Serena?

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

25 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere