Annonce:
Annonce:

Støtten vælter ind efter kritik

Holger Runes jævnaldrende rivaler bakker op om danskerens kritik af ATP, der godt kan se, at der et problem men ikke agter at ændre på reglerne

Holger Rune får opbakning fra sine jævnaldrende men kan ikke få ATP til at ændre reglerne. Foto: Alexander  Scheuber
Holger Rune får opbakning fra sine jævnaldrende men kan ikke få ATP til at ændre reglerne. Foto: Alexander Scheuber
Annonce:
Følg Tennis

Det vakte genlyd i den internationale tennispresse, da Holger Rune søndag aften gik ud og kritiserede ATP for de regler om indefrosne point til verdensranglisten, der blev indført i starten af coronapandemien.

Regler, som ATP i modsætning til kvindernes organisation WTA, forlænger helt til august næste år, mens WTA vender tilbage til den normale, rullende rangliste med 52 ugers cyklus, fra nytår.

Forlængelsen af ATP-reglerne er ifølge Holger Rune især gået ud over den unge generation, der i disse år forsøger at kæmpe sig vej mod toppen, og han synspunkter har mødt stor opbakning blandt de andre unge spillere, fortæller hans mor og manager, Aneke Rune.

Artiklen fortsætter under opslaget..

Annonce:

Som mor har hun stor forståelse for sin søns frustrationer, mens hun som forretningskvinde godt kan forstå, hvorfor ATP gør meget for at beholde de ældre, store navne inde i turneringerne.

- Ja, for de sælger billetter, og business er business. Men den måde systemet er skruet sammen på nu, hvor det omfatter så mange spillere over så lang en periode, skader altså de nye morgendagens stjerner.

- Heldigvis har Holger fået mange reaktioner personligt på sit opslag på Instagram. Langt over tusind støtter op om hans synspunkt og takker, fordi han viser mod og melder ud. Mange af dem er nok bange for at gå op mod autoriteterne, mener Aneke Rune.

- Forskelsbehandlingen er simpelthen urimelig stor og især for en god håndfuld drenge, herunder Holger, som taber et sted mellem 50 og 70 pladser på ranglisten.

- Alle ved, at de to år, hvor man forsøger at gå fra junior til seniortennis, er helt afgørende i elitesport.

Annonce:

Med den lavere rangering følger økonomien selvsagt heller ikke med, som den ville have gjort med en ’naturlig rangering’ i Top 100, der udløser bonusser hos sponsorer og andre og giver direkte adgang til de store turneringer.

Og selv helt oppe i top ti har unge spillere som Alexander Zverev og Andrey Rublev protesteret over beskyttelsen af deres ældre konkurrenter.

40-årige Roger Federer, der her spiller en af sæsonens få kampe i Wimbledon, har i et par år kunnet opretholde Top 10-status næsten uden at spille. Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
40-årige Roger Federer, der her spiller en af sæsonens få kampe i Wimbledon, har i et par år kunnet opretholde Top 10-status næsten uden at spille. Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Selveste tenniskongen, schweiziske Roger Federer, er et monstereksempel på skævheden i systemet. Han spillede således ikke en turnering i 2020 efter Australian Open i januar og har i år kun spillet 13 kampe, hvoraf han har tabt de fire.

Alligevel er han stadig verdens nummer 11, ligesom hans landsmand Stan Wawrinka opretholder en rangering som nummer 57 efter kun seks kampe i 2021.

Amerikanske Tennys Sandgren lever stadig højt på sin kvartfinale ved Australian Open i januar 2020 og holder sig i Top 100 som nummer 96.

- Det kan man simpelthen ikke være bekendt overfor de unge, der prøver at etablere sig og planlægge en livslang karriere, siger Aneke Rune.

Annonce:

- I min optik er vaccinen udrullet, og alle kan rejse, hvis de gider. Sikkerheden i turneringerne er i top, så ATP burde omgående ophæve den indefrosne rangering.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

På den ene side kan ATP godt se, at reglerne har en slagside, men på den anden har man ingen intention om at ændre dem for Holger Rune og de andre unge. Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports/Ritzau Scanpix
På den ene side kan ATP godt se, at reglerne har en slagside, men på den anden har man ingen intention om at ændre dem for Holger Rune og de andre unge. Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports/Ritzau Scanpix
 

ATP: Stadig den rigtige løsning

Ekstra Bladet har bedt ATP om en reaktion på Holger Runes kritik, og en talsmand for organisationen forklarer, at systemet med de indfrosne point ’var designet til at give spillere stabilitet i forbindelse med de globale sundhedsmæssige bekymringer, rejsebegrænsninger og betydelig afbrydelse af kalenderen som følge af COVID-19’.

Man holder fast i, at det var den rigtige tilgang, og understreger, at ændringerne blev foretaget i tæt samråd med ATP Player Council.

’Vi erkender imidlertid også, at dette har haft indflydelse på mobiliteten i rangordningssystemet for spillere på alle niveauer’, hedder det videre.

Annonce:

’Siden august 2021 er ranglisten gradvist vendt tilbage til et traditionelt system med point, der tilføjes og droppes hver uge. Dette vil igen øge mobiliteten på ranglisten, da vi gradvist afslutter en tilbagevenden til et traditionelt 52-ugers rangeringssystem mellem nu og august 2022’.

Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, har ikke meget til overs for det svar.

- Det er helt som forventet og ligner den samme svada, som du kan google dig til. Der er ingen vilje til at se på det med friske øjne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: