Stolt Wozniacki-bror: Det skal fejres!

Stoltheden stråler nærmest ud gennem telefonen, da Ekstra Bladet fanger Patrik Wozniacki kort efter søsterens sejr i Australian Open-finalen

Under de danske faner spillede Caroline Wozniacki sig frem til sejren i Australian Open. Foto: AP
Under de danske faner spillede Caroline Wozniacki sig frem til sejren i Australian Open. Foto: AP

- Jeg prøver at få pulsen ned, slappe lidt af og suge ind, hvad der lige er foregået. Det var ret intense tre-fire timers tennis, og jeg sidder stadig og føler, det er lidt uvirkeligt.

Personen med den høje puls er ingen andre end broren til Caroline Wozniacki, der netop har indtaget førstepladsen på verdensranglisten i tennis efter en næsten ulideligt spændende finale i grand slam-tuneringen Australian Open.

Caroline i jubel-tårer: Det er en drøm

Da Ekstra Bladet kort efter sejren fanger brormand, Patrik Wozniacki, over telefonen, har han svært ved at finde de helt rigtige ord til at beskrive sin stolthed:

- Jeg er simpelthen så stolt og glad. Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor glad jeg er, og hvor fortjent, jeg synes, det er, lyder det fra tennis-stjernens bror.

Patrik Wozniacki har svært ved at finde ord, der kan beskrive, hvor stolt han er af sin søster. Arkivfoto: Claus Bonnerup/ritzau
Patrik Wozniacki har svært ved at finde ord, der kan beskrive, hvor stolt han er af sin søster. Arkivfoto: Claus Bonnerup/ritzau
 

Idrættens top hylder Wozniacki: Sejren er en milepæl

Lidt dårligt, lidt nervøst og virkelig fremragende
Hjemmefra har Patrik Wozniacki fulgt den nærmest sindsoprivende spændende kamp mellem søsteren og rumæneren Simona Halep, som endte 7-6, 3-6, 6-4. Og han erkender da også, at Caroline Wozniacki i hvert fald gjorde sit til at holde tilskuere og seere fanget til det allersidste:

- Sådan er det, når nummer et og nummer to møder hinanden, så finder de det bedste frem i hinanden. Det var til tider noget af det bedste tennis, jeg nogensinde har set. Så blev det lidt dårligt, så blev det lidt nervøst, og så blev det fremragende igen. Den havde alt, den her finale, så det var nervepirrende.

På knæ for Caroline: Det største siden EM i 1992!

Og sejren skal fejres!
- Nu drikker jeg ikke rigtig champagne, men vi har lige åbnet en flaske alligevel. Så den har jeg sippet lidt til for at fejre det, og så tror jeg, vi skal ud og spise senere med de nærmeste.

Fejringen bliver dog uden festens egentlige æresgæst. Caroline Wozniacki skal nemlig lige straks afsted mod Rusland for at gøre det, hun nu er verdens bedste til. Efterfølgende går turen tilbage til Monaco, og her regner brormand med at give hende en velfortjent lykønskning:

- Jeg tænker, at jeg nok lige tager forbi Monaco med min kæreste, vores hund og vores søn, og ønsker hende tillykke. Det har hun fortjent.

I aften skal Carolines sejr fejres med god mad og måske en drink, lyder det fra Patrik Wozniacki. Foto: Jesper Mortensen/ritzau
I aften skal Carolines sejr fejres med god mad og måske en drink, lyder det fra Patrik Wozniacki. Foto: Jesper Mortensen/ritzau

Halep overgiver sig: Caroline var bedre og mere frisk

Lang og hård vej mod toppen
Det er ikke første gang, Caroline Wozniacki har stået i finalen i en grand slam-tunering, men som bekendt skulle tredje gang være lykkens og sejrens gang for den danske tennis-stjerne. Velfortjent, hvis man spørger brormand:

- Hun har slidt og slæbt så længe for at nå her til. Det er en kulmination af mange års arbejde, og hun har af alle fortjent at stå med den kæmpe titel.

Selvom dagens titel som vinder af en grand slam-tunering er den første af sin slags i Caroline Wozniackis trofæ-rum, så er det ikke første gang, den hårdtslående dansker er nummer et på verdensranglisten. For præcis seks år siden mistede hun nemlig selvsamme titel efter 67 uger på tronen.