Stor dansk triumf: Clara Tauson sikrer endnu en titel

Danmarks nye tennis-darling Clara Tauson vandt sæsonens første senior turnering i overbevisende stil

Clara Tauson følger i suveræn stil op på triumfen i Melbourne. Foto: Roger Parker
Clara Tauson følger i suveræn stil op på triumfen i Melbourne. Foto: Roger Parker

Med cifrene 6-2, 6-1 vandt Clara Tauson i overlegen stil finalen i IFT-turneringen i Monastir, Tunesien, med en samlet turnerings-præmie pulje på 15.000 dollars.

Den seks år ældre hollænder Arianne Hartono blev sat til vægs på bare én time og otte minutter i finalen.

Sejren i Tunesien kommer blot et par måneder efter Tausons sejr i juniorenes udgave af Australian Open i januar.

Det er dog ikke første gang at danskeren vinder en turnering som senior. I november 2017  besejrede Tauson russiske Jekaterina Jasjina med 6-3, 6-2 i ITF Womens Circuit-turneringen, Stockholm Ladies.

Clara Tauson er endnu ikke at finde på WTA's rangliste, da point optjent i IFT-turneringer kun tæller på ranglisten for netop IFT.

Men ifølge TV2 kan det snart ændre sig, da hun har fået et wildcard til en 60.000 dollars-turnering i Kina, hvor spillerne kan optjene point til WTA's rangliste.

Clara Tausens mange triumfer så tidligt i karrieren har naturligt fået mange til at sammenligne hende med Caroline Wozniacki. Adspurgt om sit forhold til den danske verdensstjerne svarede hun efter triumfen i Australien.

- Selvfølgelig kender jeg hende. Vi hilser, når vi ser hinanden, og jeg har også trænet med hende. Hun er selvfølgelig en stor inspiration for alle, der spiller tennis i Danmark – og i andre sportsgrene. Hun er rigtig sød.

Høj klasse, Clara: Vinder Australian Open og tager førstepladsen

Ekspert tror på Tauson: Hu bliver bare bedre og bedre

Tennis-legende pumper millioner i danske talenter