Sultne Caroline: Her er mine mål for i år

Caroline Wozniacki åbner Indian Wells natten til søndag, og hun vil gerne slutte året på førstepladsen, men lige nu har hun andre, sportslige prioriteringer

Førstepladsen er ikke en aktuel førsteprioritet for Caroline Wozniacki, som dog gerne slutter året med den status. Foto: Ritzau Scanpix
Førstepladsen er ikke en aktuel førsteprioritet for Caroline Wozniacki, som dog gerne slutter året med den status. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Tennis

Den store forløsning i Melbourne, hvor Caroline Wozniacki på en og samme aften vandt sin første grand slam og returnerede til verdensranglistens førsteplads, bliver ikke nogen sovepude, siger hun.

- Jeg har set, at andre har fundet det svært at komme tilbage til det hele efter at have vundet en grand slam. Og for mig var det ikke alene at vinde i Australien, det var også at være tilbage på førstepladsen på samme tid. Det var meget stort.

- Men jeg er så stort et konkurrencemenneske og hader så meget at tabe. Jeg ved, at jeg stadig kan forbedre mig og præstere store resultater. Det driver mig fremad, siger hun til pressen før Indian Wells, der for hendes vedkommende starter natten mellem lørdag og søndag.

- Når jeg ikke føler det drive længere, er det tid til at stoppe. Men lige nu nyder jeg det bare.

Hun kunne nok let have fået et wildcard til turneringen i Dubai med en god chance for igen at vriste førstepladsen fra Simona Halep, men hun valgte anderledes og holdt fri i USA sammen med sin forlovede.

Og jagten på den status fylder da heller ikke så meget lige nu.

- Der venter store ting lige om hjørnet. Der er disse to store turneringer (Indian Wells og Miami), så følger de næste to grand slams (i Paris og London) og så en stor afslutning, hvor jeg gerne vil spille stærkt i U.S. Open, siger hun.

- Hvis jeg spiller godt resten af året, har jeg en chance for at slutte som nummer et, og det kan godt være et mål for mig. Lige nu ligger det bare lidt for langt fremme.

- Lige nu handler det om at forbedre mit spil, nyde det og holde mig skadefri. Det er mit mål på den korte bane. Om jeg er nummer et, to eller tre lige nu, gør ikke den store forskel, siger hun og tilføjer med et grin:

- Men selvfølgelig er det da altid specielt at kunne sige: ’Jeg er verdens bedste spiller’.

Caroline ser tilbage: Jeg glemte at nyde det

Verdensstjerne tilbage efter 14 måneder: 'Jeg har aldrig været i tvivl'

Wozniacki hylder brandvarm stjerne: 'Han har været fantastisk'

Wozniacki vækker opsigt: Opkalder solbriller efter superstjernen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+