Superstjerner raser over ny regel: - De viser ingen respekt!

Flere tennisspillere er vrede over planen om at indføre tidsbegrænsning mellem points under tenniskampe

Nogle af verdens dygtigste tennisspillere, her i blandt Rafael Nadal, har vist kraftig kritik af den nye regel, om at der kun skal være 25 sekunder mellem de spillede point i fremtiden i både US Open og Wimbledon. Foto: AP
Nogle af verdens dygtigste tennisspillere, her i blandt Rafael Nadal, har vist kraftig kritik af den nye regel, om at der kun skal være 25 sekunder mellem de spillede point i fremtiden i både US Open og Wimbledon. Foto: AP

All England Club-udvalget har til hensigt at introducere en 'skudklokke' for at begrænse spillere til ikke at være mere end 25 sekunder mellem hver serv under kampe i Grand Slam-tuneringerne Wimbledon og US Open.

Planen vækker dog stor vrede blandt nogle af verdens bedste tennisspillere. Både Rafael Nadal og Novak Djokovic kritiserer reglen for at have en negativ indvirkning på sporten, da det vil fjerne muligheden for at samle tankerne mellem pointene i kampen.

Der er flere forskellige grunde til, at spillerne tager deres tid imellem point. Det kan skyldes træthed, eller det kan være for at tænke taktikken igennem, inden det næste point.

Nadal mener dog ikke, at det kommer til at påvirke ham. Han tror, at reglen vil have en lille indvirkning på ham, men han mener stadig ikke, at det er godt for sporten at indføre sådanne regler.

-  Jeg er 32 år. Jeg ved ikke, hvor længe jeg skal spille. Forhåbentlig i lang tid, men det er ikke noget, der generer mig, sagde han til Express og fortsatte.

- Hvad angår sporten vil det få betydning. Hvis du vil se et hurtigt spil uden at tanker, så godt. Det får du. Slut. Men hvis du vil fortsætte med at spille en sportsgren, hvor der skal tanker til, om man fx vil spille med mere taktik, eller om du skal have lange og gode dueller, så går du selvfølgelig den forkerte vej.

Handler om økonomi
Nadal er overbevist om, at dette nye potentielle tiltag fra All England Club-udvalget udelukkende handler om økonomi.

- Det ser ud til, at det nogle gange kun handler om forretningen, så nej. Jeg kan ikke støtte det her, fordi jeg ikke føler de kampe, der forbliver og husket i vores sports historie var nogle hurtige kampe på den måde, lyder kritikken fra Rafael Nadal.

- Alle de kampe, der har været vigtige i sportens historie, har varet omkring fire timer eller fem timer, fortsætter han og tilføjer.

- For at spille den slags kampe har du brug for tid mellem hvert point, for du ikke kan spille flere points i træk med lange bolde og følelsesmæssige ture, hvis der kun er 25 sekunder mellem hvert point.

Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic mener også, at den nye regel vil være ødelæggende for sportsgrenen. Foto: AP
Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic mener også, at den nye regel vil være ødelæggende for sportsgrenen. Foto: AP
 

Novak Djokovic er også stærkt imod den nye plan om at begrænse tiden mellem hvert point.

- Jeg synes, at ​de burde have kontaktet spillerne, før de træffer denne beslutning. De viser ingen respekt for os spillere, lyder kritikken fra Djokovic.

Serena Williams under et velgørenhedsarrangement i New York. Foto: Charles Sykes/AP. Tennis Caroline fik sin vilje: Veninden Serena seedet ved Wimbledon

Novak Djokovic  er klar til finalen. Foto: Tim Ireland/AP Tennis Djokovic spiller sig i sin første finale i et år

Et bid i pokalen. Det har Rafael Nadal nu prøvet i alt 11 gange. Foto: Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix Tennis Nadal efter 11. triumf i Paris: Det overgår mine drømme

John McEnroe og Bjørn Borg træder ind på banen - klar til at spille endnu en finale mod hinanden. Foto: AP Sport og Spil Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

25 kommentarer
Vis kommentarer