Suveræne Djokovic smadrer Murray

Novak Djokovic vinder Australian Open i tennis med finalesejr 6-1, 7-5, 7-6 over Andy Murray. Det er sjette gang, at Djokovic vinder grand slam-turneringen

Novak Djokovic var på ny suveræn, da han for sjette gang vandt Australian Open. (Foto: AP/Vincent Thian)
Novak Djokovic var på ny suveræn, da han for sjette gang vandt Australian Open. (Foto: AP/Vincent Thian)

For sjette gang er serberen vinder af Australian Open, så han er den mest vindende sammen med Roy Emerson.

Novak Djokovic er kongen af Australian Open. Og Andy Murray må efterhånden betegnes som den evige toer, efter at skotten søndag tabte for fjerde gang til den serbiske verdensetter i finalen i Melbourne.

Topseedede Novak Djokovic vandt 6-1, 7-5, 7-6 efter en finale, hvor andet sæt var det absolutte højdepunkt, hvad angår spænding. Derudover var serberen for stærk, også selv om tredje sæt endte i en tiebreak.

28-årige Novak Djokovic har siden 2008 nu vundet Australian Open seks gange, og sammen med australieren Roy Emerson er serberen den mest vindende i herresingle i turneringens historie.

Se også: Brasiliansk natteravn vinder to Grand Slams på én dag

Andy Murray, der er en uge ældre end sin serbiske overmand, har derimod tabt fem finaler siden 2010 ved den australske grand slam-turnering.

Novak Djokovic lagde fra land i finalen på så suveræn vis, at tilskuerne i Rod Laver Arena må have frygtet, at de ikke fik meget tennis at se for deres entrépenge.

Efter at have afværget en breakbold i kampens første parti fik den regerende mester bragt sig foran 5-0 via to servegennembrud, inden det lykkedes for Andy Murray at få pyntet en smule på cifrene.

Skotten så dog - på trods af en svag forhånd - ud til at have fået bedre fat mod slutningen af sættet, og det kunne man se i det meget jævnbyrdige andet sæt.

Se også: Andy Murrays bror vinder doubletitlen i Australien

I sættet, der varede en time og 20 minutter, holdt spillerne serv frem til stillingen 3-3, hvorefter Djokovic lavede et servegennembrud.

Som et slags bevis på Andy Murrays selvtillid på dette tidspunkt i kampen brød skotten omgående tilbage med sit første servegennembrud i kampen.

Trods adskillige breakmuligheder til Djokovic i det efterfølgende parti kom Murray foran 5-4, inden serberen udlignede igen.

Herefter smed Murray en 40-0-føring i eget serveparti, og efter sit andet servegennembrud i sættet kunne Djokovic ved 6-5 pludselig serve sættet hjem.

Det lykkedes - trods en breakbold til Murray - da skotten sendte bolden i nettet med en af de lidt for mange lette fejl, der var hans følgesvend i store dele af kampen.

Se også: Djokovic knækker Federer på vejen til finalen

Det lignede afgørelsen, da Djokovic i tredje sæt brød til stillingen 2-0.

Andy Murray fik ganske vist brudt tilbage, men i tiebreaken havde han ingen chance.

På sin tredje matchbold afsluttede Novak Djokovic kampen med et servees, så han vandt tiebreaken 7-3.

Novak Djokovic har nu vundet 11 grand slam-titler i herresingle, det samme som svenskeren Björn Borg og australieren Rod Laver.

Schweizeren Roger Federer er med 17 titler den mest vindende i historien i grand slam-sammenhæng.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere