Syv års karantæne for matchfixing

Tennisspilleren Majed Kilani kan ikke dyrke sin sport i de kommende syv år, efter at han er fundet skyldig i matchfixing og efterfølgende nægtede at samarbejde

Syv år. Det er karantænen, den 23-årige tuneser Majed Kilani er blevet tildelt i forbindelse med en matchfixing-sag. Desuden skal han betale en bøde på 7000 dollars (46.500 kroner), der skal betales i årlige rater af 1000 dollars.

Kilani, der indtager en position som nummer 804 på verdensranglisten, er af Tennissportens Integritets-enhed nemlig vurderet til tilbage i august 2016 at have manipuleret en kamp sammen med en udefrakommende ved en talentturnering i Egypten.

Det blev han så dømt for ved en disciplinærhøring søndag af den uafhængige anti-korruptionsdommer Richard McLaren, der blandt andet stod bag den meget omfattende rapport om systematisk doping i Rusland i 2016.

Dommen blev skærpet, da Majed Kilani nægtede at samarbejde med undersøgelseskommissionen.

Karantænen trådte i kraft torsdag, og Majed Kilani kan derfor først spille konkurrence-tennis 26. juni 2027.

Sagen er desværre ikke enestående i professionel tennis.

Således er de to egyptiske brødre Karim og Youssef Hossam blevet udelukket på livstid for omfattende matchfixing, lige som brasilianske Joao Souza blev det først på året.

Desuden blev hele 83 personer anholdt i en omfattende sag fra Spanien, hvor stribevis af kampe ved Challenger- og junior-turneringer var blevet manipuleret.

Du kan læse mere om de sager herunder:

KÆMPE skandale: Politiet anholder 28 professionelle tennisspillere

Skandale breder sig: Danske spillere tilbydes penge for at tabe

Kopierede storebror: Nu har de begge fået livstid

Tennisspiller udelukket på livstid