Tauson brød regler: Mister vigtige point

Det danske tennistalent Clara Tauson får ikke glæde af point til verdensranglisten, selvom hun forleden vandt sin første turnering i et halvt år

Clara Tauson er en af verdens bedste juniorspillere, men hvor langt kan hun komme? Jens Anker Buus Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund, udlægger Tausons potentiale.
Følg Tennis

Clara Tauson er blevet frataget point til verdensranglisten for sin turneringssejr i Israel, da hun stillede op til turneringen, selvom hun efter regelsættet ikke måtte. Det skriver TV2 Sport.

Danskeren havde ellers udsigt til at få 80 point til verdensranglisten efter at have vundet turneringen W60, der er rangeret lige under WTA-Touren.

Men nu er det danske stortalent blevet straffet, fordi hun var tilmeldt kvalifikationen i WTA-turneringen Zhengzhou i Kina, men ikke stillede op.

Clara Tauson får ikke glæde af point til verdensranglisten efter hendes første turneringssejr i et halvt år. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson får ikke glæde af point til verdensranglisten efter hendes første turneringssejr i et halvt år. Foto: Jonas Olufson
 

I stedet stillede hun som tidligere nævnt op til W60-turneringen i Israel, men det er ifølge reglementet ikke tilladt at stille op i andre turneringer, mens man er tilmeldt en WTA-turnering.

Men ifølge Tauson-familiens rådgiver, Mikkel Nissen, var der en logisk forklaring på, at det 16-årige talent ikke stillede op til turneringen i Kina.

- Clara var syg og meldte derfor fra i Kina til kvalifikationen. Hun blev i mellemtiden rask og valgte derfor at spille i Israel tre dage efter, da det var meget vigtigt for hende at spille turnering igen uanset, siger Mikkel Nissen til TV2 Sport.

Artiklen fortsætter under billedet:

Clara Tauson er rykket fem pladser tilbage på verdensranglisten. Foto: Roger Parker
Clara Tauson er rykket fem pladser tilbage på verdensranglisten. Foto: Roger Parker
 

Vil appellere til WTA
Tausons rådgiver fortæller samtidig til mediet, at de vil forsøge at appellere sagen til WTA.

- For at få point må man under normale omstændigheder ikke melde fra så sent for at spille en anden turnering samme uge, men hun var syg, og det nødvendiggjorde aflysningen i Kina. Vi taler selvfølgelig i øjeblikket med WTA og håber, hun kan få godtgjort pointene, da vi ikke havde andet valg i situationen, uddyber han.

Clara Tauson kunne ellers potentielt være rykket frem på en plads som nummer 235 på verdensranglisten. Det ville have gjort hendes adgang til kvalifikationer samt tilmeldinger til WTA-turneringer markant kortere.

I stedet må hun i første omgang tage til takke med en plads som nummer 311 i verden, hvilket er fem placeringer lavere end hendes foregående placering på verdensranglisten.

Endelig! Clara i stor triumf

Dansker trænes af svenske legender: - Helt unikt

Betaler dyrt for at lege med Caroline

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+