Tauson tyrede spanierne: Nyd det og sælg varen

- Kører spanierne med 180 kilometer i timen, er det fair nok at tabe alle kampene med 0-3, mener Michael Tauson, der selv nedlagde de spanske tyre i episk kamp

David Ferrer og Rafael Nadal udgør en lidt for stor mundfuld for de danske tennisdrenge, mener Michael Tauson, der selv var matchvinder mod Spanien i episk kamp (Foto: Ole Frederiksen)
David Ferrer og Rafael Nadal udgør en lidt for stor mundfuld for de danske tennisdrenge, mener Michael Tauson, der selv var matchvinder mod Spanien i episk kamp (Foto: Ole Frederiksen)

Udenfor hærgede februar-kulden, men inde i Århus Stadionhal kogte og sydede det med Michael Tausons ord, da det danske Davis Cup-hold i 1988 nedlage de spanske favoritter med 3-2.

En match, som den lange servekanon - dengang verdens nummer 311 - selv havde sin tunge aktie i, da han vandt begge sine singler, den sidste mod storfavoritten Emilio Sanchez, rangeret som nummer 17.

- Det var en weekend, som ingen i Tennis-Danmark glemmer. Folk taler jo stadig om det, fortæller han.

- Vi havde et rigtigt godt hold og havde det rigtig sjovt udenfor banen. Vi løftede hinanden.

Se også: Underhunden: Jeg kan slå Nadal

Det ville være lidt af en underdrivelse at kalde Michael Tauson lidt skeptisk med hensyn til en gentagelse af sensationen.

- Ranglistemæssigt er det noget mere voldsomt denne gang. Det er spanske profiler på et helt andet niveau, så det er forholdsvis opad bakke.

- Hvor mange sæt kan danskerne vinde?

- Øh, jeg tror ikke rigtigt på nogen.

- Men det kommer an på, hvordan spanierne kommer ind til kampen. Kører de med 180 kilometer i timen, så er det fair nok at tabe alle kampene med 0-3.

Se også: Kom så Danmark: Verdens nummer 909 åbner mod Nadal

- Danskerne skal gå ind og nyde oplevelsen og prøve at sælge varen. Og så skal de selvfølgelig spille et godt stykke over evne, siger Michael Tauson, der har kæmpe respekt for de spanske single-tyre, Rafael Nadal og David Ferrer:

- De to er så boldsikre, at du aldrig får en bold forærende.

Udover Tauson bestod 1988-holdet af andensinglen Morten Christensen samt doubleparret Peter Bastiansen og Michael Mortensen.

Se også: Piotr vil have Løchte som hittingpartner

1 kommentar
Vis kommentarer