Tavsheden er total: Stor mystik om Wozniackis skade

Verdens bedste tenniskvinder mødes snart i WTA-finalerne i Singapore - halvdelen af dem døjer lige nu med skader

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki

Hun kom, så – og gik igen!

Caroline Wozniacki lod en lakeret negl drible en muligvis forræderisk tåre væk fra øjenkrogen, da hun høfligt sagde undskyld til de mange tilskuere, der havde ventet en stiv time – forgæves – på Centre Court i Hong Kong.

Forinden var kampen mod Lizette Cabrera blevet udsat i ti minutter på anmodning fra danskeren, der til det sidste sled med fysserne ude bagved for at se, OM hun kunne blive klar til kamp. Det blev hun ikke.

Det store forkromede spørgsmål er så, om skaden i venstre albue også forhindrer Caroline Wozniacki i at deltage i sæsonens helt store finale i Singapore, hvor verdens otte bedste dyster fra 22. oktober og en uge frem. Wozzy skal altså være kampklar og beredt allerede om ni dage.

Tavsheden har været total. Caroline Wozniacki-lejren har intet meldt ud på sociale medier, der er intet defileret ud fra noget pressemøde, og man må så bare håbe, at tilbagetrækningen fra Hong Kong udelukkende skyldes rettidig omhu og håbet om at have taget skaden så tilpas i tide, at sæsonfinalen ikke kommer i fare.

- Jeg ønsker at sige undskyld til alle, der kom til denne kamp. Jeg har gjort alt for at blive klar til i dag, men uheldigvis kom jeg til skade med min venstre albue under træning, og det er helt udelukket, jeg ville være i stand til at spille op til mit bedste i dag, sagde en tydeligt berørt Caroline Wozniacki.

Smilet vendte dog hurtigt tilbage hos Miss Sunshine, der signerede bolde og sendte dem ud til ivrige fans på lægterne, ligesom hun havde overskud til at deltage i adskillige selfies med specielt de yngste blandt tilskuerne.

- Det er virkeligt skuffende for mig, at jeg må trække mig, men jeg håber, alle kan forstå, sagde Caroline Wozniacki, inden hun forsvandt – og i den grad efterlod arrangørerne med en række hastige beslutninger.

Caroline Wozniacki kom til skade med sin venstre albue under træning. Foto: All Over Press
Caroline Wozniacki kom til skade med sin venstre albue under træning. Foto: All Over Press

For ikke nok med, at Hong Kong-turneringen med afbuddet mistede den forsvarende mester og det største tilbageværende navn. Tidligere på dagen trak også Elina Svitolina sig med en lårskade kort før sin kamp, og dermed er to af de otte, der senere på måneden skal spille i WTA-finalerne altså tvivlsomme til turneringen.

Senere blev publikumsfavoritten Venus Williams så oven i købet også banket ud af turneringen med et klart nederlag i to sæt til den japanske teenager Naomi Osaka.

Venus Williams er dog ikke skadet. Det er til gengæld den franske komet Caroline Garcia, der godt nok præcis torsdag sikrede sig den ottende og sidste plads i WTA-finalen. Engelske Johanna Konta ville have kunnet overhale franskmanden med en finaleplads i Kremlin Cup, men måtte melde afbud med en – fodskade.

Der kan blive brug for samtlige rollatorer og krykkestokke i Singapore om en halv snes dage, når de værkbrudne kvinder samles for finde ud af, hvem der længst kan holde sig på benene – og dele de ikke ubetydelige slanter, der er på spil…

Se også: Caroline godt tilfreds med sin udradering af canadier

Se også: Latterliggør tennis-skønhed: Tag din karriere seriøst

Se også: Tabte 21 kilo på 11 uger: Nu beskyldes han for doping!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen