Tennis-chef går af efter kontroversielle kvindekommentarer

Turneringsdirektøren i Indian Wells trækker sig efter massiv kritik af kvindetennis

Nedladende kommentarer mod Serena og co. får Moore til at trække stikket (Foto: AP)
Nedladende kommentarer mod Serena og co. får Moore til at trække stikket (Foto: AP)

Den øverste chef for den prestigefyldte tennisturnering i Indian Wells, Raymond Moore, trækker sig fra posten.

Det fremgår af turneringens hjemmeside, og det sker, efter at Moore søndag kom med kontroversielle udtalelser om kvindetennis.

Raymond Moore har leveret sin opsigelse under et møde med Larry Ellison, ejeren af den amerikanske turnering, der formelt har navnet BNP Paribas Open.

Se også: Tennis-boss sviner damespillerne

- Ray fortalte mig, at han har besluttet at fratræde sine stillinger som administrerende direktør og turneringsdirektør øjeblikkeligt. Jeg forstår til fulde hans beslutning, siger Larry Ellison til hjemmesiden.

69-årige Raymond Moore sagde søndag, at de kvindelige spillere 'drager nytte af mændene', ikke selv træffer nogen beslutninger og er 'meget, meget heldige' med at have samme præmiepenge som mændene.

Han sagde samtidig, at de kvindelige spillere burde 'gå ned på knæ hver aften og takke Gud for, at Roger Federer og Rafael Nadal blev født'.

Moore beklagede senere sine udtalelser.

Se også: Djokovic: Tennis-herrerne skal tjene mere end kvinderne

Larry Ellison tager i sin kommentar også indirekte afstand fra Moores udtalelser.

- Jeg vil gerne personligt takke alle de fantastiske kvindelige atleter, der kæmpede så hårdt i så mange år i bestræbelserne på at opnå lige præmiepenge i professionel tennis. Og jeg vil gerne lykønske dem med deres succes. Alle os her hos BNP Paribas Open lover at fortsætte med at arbejde med alle for at gøre tennis til en bedre sport for alle, lyder det fra Ellison.

Turneringen i Indian Wells sluttede søndag. Hos kvinderne vandt Victoria Azarenka, mens Novak Djokovic tog titlen hos mændene.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere