Tennis-hystade vækker opsigt med følelsesladet hilsen

Nick Kyrgios kommer med en varm hilsen til kollegaen Andy Murray, efter denne har meldt sin afsked med tennis meget snart

Nick Kyrgios hilser på Any Murray, som han sender en flot besked. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Ritzau Scanpix
Nick Kyrgios hilser på Any Murray, som han sender en flot besked. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Ritzau Scanpix

En hel tennisverden forholder sig i disse timer til nyheden om, at Andy Murrays karrierestop er tættere på end ventet.

Briten meddelte fredag morgen på et pressemøde i Melbourne, at han grundet sine smerter i hoften er tæt på at smide håndklædet i ringen. Allerede efter Australian Open, der begynder i næste uge.

Det har fået kollegaen Nick Kyrgios, der er nogenlunde det stik modsatte af rolige og afbalancerede Murray på en bane, til at krænge sine følelser til briten ud på Instagram.

- Andy, jeg ved, at du ser mig som en joker det meste af tiden, men lyt lige til mig her, gamle ven. Du vil altid være en, der påvirkede sporten på så mange måder. Jeg er klar over, at du aldrig ønskede, at det her skulle være din vej ud, men hey, det var noget af en tur, skriver Kyrgios.

 

- Du tog mig under dine vinger, så snart jeg kom med på Touren, og den dag i dag er du fortsat en, jeg bogstavelig talt ser frem til at se. Du er en skør tennisspiller, meget bedre end jeg, men du skal vide, at i dag ikke blot er en trist dag for dig og dit team, det er en trist dag for sporten og for alle, som du har påvirket. Heriblandt mig, gode ven.

Niels slog alle med smart taktik: Det her må du ikke gøre i PL-manager!

- Jeg vil bare fortælle dig, som du allerede ved, at alle bare vil have, at du fortsætter med at kæmpe og fortsætter med at være dig. Held og lykke i Australian Open, Muzz, jeg står bag dig, skriver Kyrgios.

Den 23-årige australier bliver sandsynligvis aldrig den stjerne i sporten, som Murray har været i et årti. Dertil rækker hverken talent, arbejdsiver eller kærlighed til sporten.

Han har til gengæld nogenlunde lige så mange tilfælde af disciplinære problemer, som Murray har titler.

Kyrgios er ikke den eneste stjerne i tennis, der er chokeret over meldingen.

Generelt har Murray en stor plads i hjertet på kvindelige spillere - og kvinder i al almindelighed, da han har været fortaler for lige rettigheder i sporten for mænd og kvinder.

Landsmanden Johanna Konta begræder hans farvel.

- Helt ærligt kan jeg ikke forestille mig sporten uden ham. Og der er så mange tilfælde, hvor han har været der for os. Ikke kun for kvinder i tennis - men for kvinder generelt, siger hun til nyhedsbureauet PA.

Kyle Edmund, der sidste år overtog positionen som Storbritanniens bedste herresingle efter 12 år med Murray på toppen, siger: - Han er landets største tennisspiller nogensinde, og du kunne muligvis også kalde ham den største sportsstjerne i landet nogensinde, siger Edmund til Daily Telegraph.

Sportens ’badboy' får psykologhjælp: - Han er ved at køre sig helt ud

Tennisstjerne forarger med onani-scene på live-tv

Problembarn skrider midt i tenniskamp: Nu undskylder han

Lavede 60 uprovokerede fejl: Tennis-badboy ude

Wozniacki-modstander sex-mobbet af 'badboy'

Bizart: Tennis-stjerne klipper håret af midt i kamp

Skandaløs opførsel på banen: Problembarn idømt kæmpe bøde

Årets slag! Komet med vanvittigt lop mellem benene