Tennis-kæmpe smadrer rekord i maraton-kamp

Kroatiske Ivo Karlovic smadrede rekorden for flest esser i Australian Open, da han fyrede hele 75 af slagsen af i sejren over Horacio Zeballos i en kamp, der varede mere end fem timer

Ivo Karlovic har masser af saft og kraft i ketsjeren. Foto: AP/Aaron Favila
Ivo Karlovic har masser af saft og kraft i ketsjeren. Foto: AP/Aaron Favila

Hvis du skal slå Ivo Karlovic, så er du som første skridt nødt til at holde din egen serv.

For den 211 cm høje kroat server selv som en kanon, og møder du ham en dag, hvor han har sigtekornet tunet rigtigt ind, så bliver han vanskelig at bryde.

Det var han således tirsdag, da han i 1. runde af Australian Open stod overfor argentinske Horacio Zeballos i en kamp, der på flere måder går over i historien.

Først og fremmest satte Karlovic sig tungt på rekorden for flest servees. 75 gange sendte han sådan et af sted - en enorm forbedring af svenske Thomas Johanssons hidtidige rekord på 51 sat i 2005.

Dernæst blev kampen den længste i turneringens historie - i hvert fald den del af den, der inkluderer tie-break.

Tak for kampen. Kæmpen Karlovic er kendt som en torden-server. Foto: AP/Aaron Favila
Tak for kampen. Kæmpen Karlovic er kendt som en torden-server. Foto: AP/Aaron Favila

De to kombattanter sled således i fem timer og 15 minutter på bane 19, før 37-årige Karlovic kunne strække armene i vejret efter 42 partier i femte sæt, der alene varede to timer og 37 minutter - i øvrigt også rekord.

6-7 (6-8) 3-6 7-5 6-2 22-20 lød sæt-cifrene på i maraton-dysten, der sender 21.-seedede Karlovic til 2. runde, hvor det australske wildcard Andrew Whittington venter.

Den 23-årige australier, der blot er verdensranglistens nummer 194 må så afgjkort være den mest friske. Han var nemlig kun ude i fire sæt og knap to og en halv time i sin 1. runde-kamp mod tjekkiske Adam Pavlasek.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere