Tennis-stjerne gør god reklame: Salg af dopingstof eksploderer

Salget af meldonium i Rusland er steget med 220 procent, siden Maria Sharapova indrømmede at have taget det

Maria Sharapova har mistet de fleste af sine sponsorer, men gør tilsyneladende glimrende reklame for meldonium. (Foto: All Over Press)
Maria Sharapova har mistet de fleste af sine sponsorer, men gør tilsyneladende glimrende reklame for meldonium. (Foto: All Over Press)

Det præstationsfremmende hjertemedicin meldonium blev i forvejen solgt på russiske apoteker, men efter det i sidste uge kom frem, at tennisstjernen Maria Sharapova har anvendt stoffet, hvilket er ulovligt i sportsverdenen, er salget eksploderet.

Se også: Rikke Møllers rival risikerer livstids-straf

Mandag 7. marts indrømmede Sharapova at have taget meldonium, og i perioden fra den dag og frem til 13. marts blev der solgt 78.300 forpakninger med meldonium på russiske apoteker. Det er en stigning på 220 procent i forhold til ugen forinden.

Det viser en opgørelse foretaget af DSM Group, der laver undersøgelser inden for medicinalsektoren, ifølge AFP.

- Dopingskandalen var en god reklame for meldonium, som dermed blev kendt i den bredere befolkning. Folk følte, at hvis Sharapova havde brugt medikamentet, så måtte det virkelig hjælpe, siger Sergei Shulyak, der er administrerende direktør i DSM Group.

Se også: FN straffer Sharapova efter dopingsag

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har fra årsskiftet gjort meldonium ulovligt, da man har fundet det beviseligt, at præparatet kan sende større mængder ilt ud til musklerne. Inden da var meldonium på agenturets overvågningsliste.

Sharapova er ikke den eneste idrætsudøver, som har benyttet stoffet.

Fredag 11. marts bekræftede Wada, at der var registreret 99 fund af meldonium siden 1. januar.

Siden har det russiske nyhedsbureau Tass rapporteret, at svømmeren Yuliya Efimova også har anvendt meldonium. Efimova, der en af brystsvømmeren Rikke Møller Pedersens største konkurrenter, er tidligere i karrieren taget for doping.

Maria Sharapova må se langt efter opbakningen fra kollegerne. (Foto: AP) Tennis - 14. mar. 2016 - kl. 08:03 Tennis-spiller sviner dopet stjerne: Hun er en upopulær svindler

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere