Annonce:
Annonce:

Tennis-stjerne raser ud over politi-drab: Bliver min nevø den næste?!

Caroline Wozniackis veninde, stjernen Serena Williams, har fået nok af politi-drab på uskyldige sorte i USA. Nu giver hun sin frustration til kende i et åbent brev

- Der kommer en tid, hvor stilhed er forræderi. Jeg vil ikke være stille, siger Serena Williams. Foto: AP
- Der kommer en tid, hvor stilhed er forræderi. Jeg vil ikke være stille, siger Serena Williams. Foto: AP
Annonce:
Følg Tennis

Serena Williams kan ikke se til mere. Hun vil ikke se til mere. Nu er det nok. Den store tennisstjerne er rent ud sagt bekymret for, at flere uskyldige, sorte amerikanere vil falde for politiets kugler. Heriblandt hendes egen nevø.

I et åbent 'brev' på sin Facebook-profil giver hun udtryk for sine frustrationer og bekymringer. I bedste Martin Luther King-stil skriver hun blandt andet:

- Der kommer en tid, hvor stilhed er forræderi. Jeg vil ikke være stille, siger Serena Williams blandt andet om politidrabene på uskyldige sorte.

Williams' opslags-opråb kommer efter, at hun var ude at køre med sin nevø, der, akkurat som hende, er sort. Og mens de kørte, så de en politibil holde i siden af vejen. Det fik hende straks til at tænkte på de seneste mange måneders drab på uskyldige sorte ved diverse veje rundt omkring i USA.

Annonce:

- Jeg kom i tanker om den forfærdelige video af en kvinde og hendes kæreste i en bil, da de blev stoppet af politiet, som skød kvindens kæreste, skrev Serena, som refererede til drabet på 32-årige Philando Castile, som helt forsvarsløs blev skudt på klos hold gennem en bilrude af en politibetjent, mens kæresten streamede det på Facebook Live.

Serena Williams giver sine frustrationer til kende omkring politi-drab. Foto: AP
Serena Williams giver sine frustrationer til kende omkring politi-drab. Foto: AP
 

Det var Serenas nevø, som kørte bilen, mens tennisstjernen ordnede noget arbejde på mobilen. Og da de så betjenten holde i siden af vejen blev hun bekymret på nevøens vegne.

- Jeg fortrød, at jeg ikke selv kørte bilen. Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis der skete min nevø noget. Han er så uskyldig. Det samme var alle 'de andre' (dem, der de seneste måneder er blevet skudt og dræbt af politiet, red.), skriver Williams.

- Har vi ikke været nok igennem, åbnet så mange døre, påvirket milliarder af liv? Men jeg indså, at vi må kæmpe videre - for det handler ikke, hvor langt vi er nået, men hvor meget længere, vi stadig har igen.

Serena Williams har langt fra givet op på menneskeheden. Heller ikke selvom den skuffer hende i forbindelse med drabene på de sorte amerikanere.

Annonce:

- Jeg har stor tiltro til, at ikke alle er slemme. Det er kun dem, der er ignorante, bange, dråligt uddannede og ufølsomme, som påvirker millioner af liv.

Serenas opråb kommer bare få dage efter, at Basketball-stjernen LeBron James gav udtryk for sin bekymring over politi-drabene på uskyldige i USA. James frygter blandt andet, at hans egne sønner kan blive ofre for kugler, hvis de befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Så gik den ikke længere for flad Caroline

Piotr: Nu er Caroline en voksen spiller

Radwanska: Wozniacki er snart tilbage i top-ti

Læserne griller Caroline: Her betaler jeg min skat

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: