Tennisledere afviser at skjule sager om matchfixing

Tre alvorlige herrer mødte frem på et pressemøde i Melbourne for at imødegå påstanden om, at man ikke straffer snyd i sporten

Med ansigtet lagt i alvorlige folder afviste d'herrer pure alle anklager om matchfixing. (Video: SNTV)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Som var de et følge af bedemænd, mødte tre alvorlige og ulasteligt klædte herrer op på et pressemøde på Melbourne Park og forsøgte at lægge dagens opsigtsvækkende matchfixing-historie - død.

Og det skal medgives, at de gjorde det med en vis vægt.

Formanden for herretennissens organisation, ATP, Chris Kermode, indledte endda med at konstatere det trist i, at den slags historier altid synes at blive timet til de store begivenheders start.

Russiske Nikolay Davidenko har tidligere været undersøgt for anklager om matchfixing men blev ikke fundet skyldig (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 01:48 Læk afslører stort problem med matchfixing i toptennis

På dagen, hvor Australian Open skulle serves i gang, breakede BBC og Buzzfeed således nyheden om, at sportens organisationer dækkede over mulig matchfixing involverende spillere i de højere luftlag og deltagere i denne grand slam.

Kermode forsikrede, at man arbejder ihærdigt med den slags, og at man ikke har været håndsky i forhold til at undersøge mistanker.

Ved hans side sad Nigel Willerton, en tidligere politimand fra London og i dag leder af den såkaldte Tennis Integrity Unit, og han bakkede ATP-bossen op.

- Historierne refererer hovedsagelig til begivenheder, der fandt sted for ti år siden. Vi vil naturligvis undersøge eventuelle nye oplysninger, som vi altid gør, men Tennis Integrity Unit er nødt til at have håndfaste beviser, sagde Kermode.

Enheden, der får millionstøtte til at undersøge alle former for snyd i tennis, brugte et år på at undersøge en anklage om matchfixing i en kamp mellem Nikolay Davydenko og Martin Vassallo Arguello I 2007, men fandt ingen beviser.

Willerton oplyste, at man har gode muligheder i dag. Man kan bede mistænkte spillere om adgang til deres telefoner, pc’er og ipads, og nægter de, udløser det årelang karantæne. Men man har ikke lovgrundlag for at beslaglægge eller arrestere. Til gengæld arbejder man tæt sammen med ordensmagten.

Se også: Carolines modstander 'er meget usympatisk'

Kermode gjorde opmærksom på, at 18 spillere var blevet straffet de senere år, seks af dem for livstid.

- Vi er alle sammen beslutsomme efter at strafe alle former for korrupt adværd i vores sport, og der er nultolerance. Det er derfor, vi har oprettet TIU og støttet enheden med 14 millioner dollars.

Mens de tre herrer talte, myldrede tilskuerne ind på et anlæg plastret til med reklamer for betting-firmaer.

Og ’sagen’ vil formentlig leve videre et godt stykke ind i årets første grand slam. Desværre indebærer det også, at en vis mistanke vil følge spillerne ud på banerne.

1 af 2 Davydenko blev undersøgt men ikke fundet skyldig i mistanke om matchfixing tilbage i 2007 (Foto: AP)
2 af 2 
5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere