Tennisspiller får karantæne i 15 år for doping

Wayne Odesnik er færdig som tennisspiller på topplan, efter at han er blevet idømt en årelang karantæne.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den amerikanske tennisspiller Wayne Odesnik har fået en karantæne på 15 år, fordi han for anden gang i karrieren har overtrådt dopingreglerne.

Odesnik er denne gang blevet testet positiv for doping, heriblandt anabolske steroider, oplyser det internationale tennisforbund (ITF) onsdag aften.

29-årige Odesnik blev også straffet med to års karantæne i 2010 for at være i besiddelse af væksthormoner. Ved den lejlighed blev Odesnik dog ikke testet positiv for doping og straffen blev senere nedsat.

Positiv blev han testet i den nyeste sag, hvor han afleverede flere urinprøver uden for konkurrence i december sidste år og i januar tidligere i år.

Odesnik, som var nummer 77 på verdensranglisten i 2009, kan dermed først få lov til at spille tennis i januar 2030.

Det er det amerikanske antidopingagentur, Usada, som i samarbejde med tennisens antidopingprogram har testet Odesnik og fældet ham.

- Sagen er kommet frem ved hjælp af et storstilet samarbejde mellem ITF og Usada, som har udvekslet information og brugt ekspertisen i hver deres organisation.

- Denne er hermed anerkendt og vist frem som et eksempel på fordelene ved at samarbejde mellem antidopingorganisationerne, lyder det i en fælles udtalelse fra ITF og Usada.

4 kommentarer
Vis kommentarer