Tennisstjerne hjalp boldpige i gråd: Nu fortæller de hele historien bag

Derfor græd boldpigen i sidste års udgave af Australian Open

Foto: AP.
Foto: AP.

Australian Open sluttede for Jo-Wilfried Tsonga med et 1/4 finalenederlag til schweizeren Stanislas Wawrinka, men inden franskmanden forlod sæsonens første Grand Slam-turnering, fik han afleveret et 'servees' på de sociale medier i form af en ren tåreperser.

For et år siden modtog den franske topspiller et stort spontant bifald fra publikum, da han midt under en 2. rundekamp, bad dommeren om lov til et stop af kampen for at hjælpe grædende boldpige fra banen.

Biifaldet blev udløst af, at han tog den fortvivlede pige under armen.

Et år efter har boldpigen skrevet til ham for at fortælle, hvad der lå bag hendes tårer m.m.

Det hjertevarmende og rørende brev kan f. eks. læses på hans facebook-væg.

Boldpigen vil takke for, at han hjalp hende, men hun ved heller ikke, om han kan huske det.

Hun beklager de gange, hvor han bad om bolde, hvor hun ikke hjalp ham eller ikke bemærkede ham.

- Jeg havde fået en virus og var svimmel og ør. Det påvirkede både syn og hørerelse. Jeg beklager, at jeg ikke klarede at udføre mine pligter efter de høje standarder, som forventes, skriver hun.

Og boldpigen fortsætter:

- Tak for den godhed, som du viste. Jeg sætter pris på, at du lagde mærke til, at jeg trængte til hjælp, og du var sød nok til at hjælpe mig fra banen.

Jo-Wilfried Tsonga har til britiske avis, Mirrror sagt, at det var helt naturligt at hjælpe, da hun så ud til at have det skidt og havde tårer i øjnene.

- Først troede alt var okay, men så skønnede jeg, at der var noget galt. Jeg måtte spørge hoveddommeren, om det var i orden, at jeg måtte hjælpe, da du ved aldrig med dommeren, siger Jo-Wilfried Tsonga til Mirror.

Kampens vinder, Stanislas Wawrinka skal i semifinalen i øvrigt møde sin Davis Cup-makker og landsmand, Roger Federer, som heller ikke behøvede mere end tre sæt til at slå den russiskfødte tysker, Mischa Zverev.

Tiebreak-hattrick sender Wawrinka i kvartfinalen

Federer overkommer skrækstart