Tidligere verdensetter i succesfuldt comeback

I sin første kamp i mere end et halvt år slog Novak Djokovic Donald Young i første runde af Australian Open

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic leverede en overbevisende indsats, da han tidligt tirsdag dansk tid spillede sin første turneringskamp siden Wimbledon sidste sommer.

I første runde af grand slam-turneringen Australian Open sejrede han med 6-1, 6-1, 6-4 over Donald Young fra USA.

Den tidligere verdensetter har døjet med en albueskade. Men han er nu i Melbourne i forsøget på at vinde Australian Open for syvende gang i karrieren.

Young havde intet modtræk til Djokovic. Amerikaneren holdt serv til 1-1, men derefter nappede Djokovic ti partier på stribe til føring 6-1, 5-0. Kort efter var andet sæt serbisk.

Det afgørende servegennembrud i tredje sæt faldt til stillingen 2-1, men Djokovic skulle siden få kvaler med at snøre sækken helt.

Serberen misbrugte fem matchbolde i amerikanerens serv ved stillingen 5-3, inden han sikkert servede kampen hjem i det efterfølgende parti.

I anden runde venter franske Gaël Monfils, der i sin førsterundekamp slog spanieren Jaume Munar med 6-3, 7-6, 6-4.

Også herrernes vinder fra 2014, Stanislas Wawrinka, er klar til anden runde. Han havde dog noget mere besvær med at besejre Ricardas Berankis fra Litauen.

Schweizeren, der ligeledes har været ukampdygtig på grund af en skade siden sidste års Wimbledon, vandt 6-3, 6-4, 2-6, 7-6.

Derimod er den 22.-seedede og tidligere Wimbledon-finalist Milos Raonic ude af turneringen efter nederlag i fire sæt til Lukas Lacko.

Raonic, der senest tabte i første runde af en grand slam-turnering i French Open 2011, tabte med cifrene 7-6, 5-7, 4-6, 6-7.

Skylder halv milliard: Nu spiller tennisstjerne om millioner

Spiller tennis: Nu kommer Federer-tvillingerne

McEnroe klar i mælet: Caroline tættere på end nogensinde!