Tidligere Wozniacki-træner ikke i tvivl: Bedre end nogensinde

Caroline Wozniackis tidligere træner Michael Mortensen er begejstret for at se den nye side af Caroline Wozniacki

Følg Tennis

Den danske tennis-dronning Caroline Wozniacki har vist skræmmende godt spil på det seneste.

Og efter semifinalen i US Open satte tennisstjernen så den ultimative trumf på, da hun tidligt søndag morgen dansk tid vandt sin første turnering i halvandet år ved at besejre Naomi Osaka i Tokyo med cifrene 7-5, 6-3.

En sejr, der har været længe undervejs.

Caro sejr tweet

Oven på skuffelsen ved OL i Rio, hvor tennisstjernen allerede i anden runde blev slået ud af verdens nummer 14, Petra Kvitova, søgte Wozniacki genrejsning ved sæsonens sidste store Grand Slam: US Open.

 Og her var det derimod en velspillende og selvsikker dansker, der nærmest virkede som forvandlet efter den ærgerlige OL-exit.

Caroline Wozniacki i kæmpe triumf

I USA kæmpede Wozniacki sig hele vejen til semifinalen. Og på sin vej nåede hun at besejre hele to spillere fra verdensranglistens top ti. En flot bedrift, som også imponerede hendes tidligere tennis-træner Michael Mortensen:

- Forløsningen kom, da hun slog Svetlana Kuznetsova (nr. 10, red.) i fjerde runde ved US Open. Hun kom bagud med fire-nul i første sæt, men endte med at vinde kampen. Samtidig var det hendes første sejr over en top ti-spiller i et stykke tid. Så det var en nøglekamp for hende. Hun spiller bedre tennis i dag, end da hun lå nummer ét i verden. Mere alsidigt og med flere facetter i spillet.

- Hun udviser en helt anden attitude og gestikulerer mere. Blikket i hendes øjne er langt mere fokuseret end tidligere, hvor det kunne virke lidt flakkende. Modstanderne er ved at få samme respekt for hende, som da hun lå nummer et i verden, siger Michael Mortensen.

Har sin bedste sæson i vente
Sidenhen har danskerens formkurve da også kun bevæget sig én vej, nemlig lodret opad. Søndag morgen slog Wozniacki sig nemlig i finalen ved Pan Pacific Open i Tokyo, da hun besejrede verdens nummer fire Agnieszka Radwanska.

- Kampen mod Radwanska er den bedste kamp, jeg har set i mange år. Caroline var igen bagud i første set, men kom stærkt igen. Et klart tegn på, at hun er i balance og har mentalt overskud til at kæmpe sig ud af sine problemer, siger Michael Mortensen og slutter:

- Hvis hun forsætter på den måde som vi ser i øjeblikket, så bliver hendes kommende sæson i 2017 den bedste sæson til dato, og så kan hun endelig vinde den Grand Slam-turnering, hun mangler.

Udskyde karrierestoppet?
De seneste par sæsoner har budt på lidt af en karruseltur for den tidligere tennis-etter Caroline Wozniacki. Flere skadesforløb har gjort det svært for danskeren at skabe kontinuitet i præstationerne på tennisbanen. Og under US Open løftede træner Piotr også lidt af sløret for sin datters overvejelser om et muligt karrierestop inden for den nærmeste fremtid. 

Men den sidste tids fine takter i Pan Pacific Open får nu Wozniackis tidligere træner til at spekulere i, om den nyvundne selvtillid kunne medvirke i en forlængelse af Wozniackis tenniskarriere:

- Hvis Caroline udviser samme spilleglæde på træningsbanen, som hun lige nu gør i kampene, så kunne jeg sagtens forestille mig, at hun valgte at fortsætte et eller to år mere, end planlagt. Det er virkelig spændende at følge hende i øjeblikket, siger Michael Mortensen.

Tv2’s tennis-kommentator Michael Tauson er derimod ikke helt så sikker på, at Wozniackis optur vil få hende til at udskyde sit exit fra tennis-toppen.

- Det er tydeligt, at hun har fået lysten og sulten tilbage. Men jeg tror stadigvæk, hun har en fast deadline inde i hovedet, om hvornår hun ikke vil spille tennis på topplan længere. Hun har altid sagt, at hun vil stoppe tidligt, fordi hun også gerne vil have et liv efter tennis. Men selvfølgelig tænker man mindre på sit karrierestop, når det går godt for én, siger Michael Tauson.

Lettet Wozniacki nyder opturen: Dejligt at være tilbage

Hun står i vejen for Wozniackis triumf

Endelig! Wozniacki i første finale i halvandet år

Wozniacki åbner turnering i Kina mod grand slam-vinder

Her vinder Caroline i Tokyo:

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.