Tørre tyskertæsk og farvel til sæsonfinalen

Caroline Wozniacki kunne trods en slutspurt ikke stille meget op overfor en meget veloplagt Angelique Kerber, der slukkede danskerens drøm om en fornuftig afslutning på et trist 2015

Caroline Wozniacki fandt aldrig opskriften mod en særdeles veloplagt Angelique Kerber (Foto: AP)
Caroline Wozniacki fandt aldrig opskriften mod en særdeles veloplagt Angelique Kerber (Foto: AP)

Caroline Wozniackis sæson har ikke været stor, og afslutningen bliver det heller ikke. I hvert fald kan hun godt glemme alt om at deltage i sin femte sæsonfinale efter et klart nederlag ved China Open til Angelique Kerber.

Tyskeren vandt med de overbevisende cifre 6-2, 6-3, og de beskriver ret præcist en kamp, hvor ikke ret meget lykkedes for danskeren, som lavede unormalt mange fejl i sin stress efter at vende udviklingen undervejs.

Dermed fik Kerber revancheret nederlaget il danskeren fra Tokyo forleden og bragt sig foran 7-5 i indbyrdes opgør.

Se også: Knaldhård klassiker er sidste åbning for Caroline

Caroline Wozniacki kom lidt på hælene fra start, hvor Angelique Kerber med Porsche-mærket på blusen virkelig satte turbo på og luftede sit signaturslag, forhånden ned langs linjen.

Tyskeren brød således sin modstander to gange og gik til stolen med 3-0 i bagagen, før hun gik en anelse ned i kadence, mens danskeren begyndte at bide mere fra sig og finde en bedre dybde i banen. Det gav break til 2-3.

Desværre var Kerbers udfald kortvarigt, og hun brød igen til 2-5, før et langt parti fulgte. Wozniacki havde således tre chancer til at bryde men blev hver gang afvist. Til sidst med tre store førsteserver i rap.

Se også: Nødråb fra skadestuen: Kort WTA-sæsonen af

Andet sæt startede præcist som det første. Caroline måtte satse for at få has på sin velspillende modstander, og det kostede mange fejl lige udenfor linjerne og i netkanten. Hun formåede ikke at trække marginalerne over på sin side, missede en breakbold og blev brudt to gange til 0-3.

Så kom en verbalt skarp Piotr på besøg hos en datter, der så ud som om, hun protesterede lidt mod hans udfald.

Trodsreaktionen udeblev desværre. I første omgang.

Kerber spillede med enormt overskud, symboliseret i følte stopbolde, mens Wozniackis kropssprog sagde alt om, hvordan hun havde det.

Se også: Ny fysioterapeut til Caroline

0-5, og så ventede alle bare på det ydmygende æg, men så fik Caroline hanket lidt op i sig selv og reduceret med et break til 1-5, før hun også fightede sig på 2-5, før tyskeren lstod med to matchbolde i egen serv. Dem fik Caroline såmænd også neutraliseret, og så begyndte Kerber tydeligvis at tvivle lidt.

Alligevel fik hun spillet sig til sin tredje matchbold i danskerens serveparti, og den sendte Caroline symbolsk i nettet.

Danskeren er i næste uge tilmeldt årets sidste turnering i Linz i Østrig.

Tilbage står en sæson, der har været alt andet end mindeværdig.

63 kommentarer
Vis kommentarer