Top 5 i fare: Nu strammer det til for Caroline

- Nu er hun nødt til at træde i karakter, siger ekspert om Wozniacki, der har næsten 4.000 point at forsvare i resten af sæsonen, mens forfølgerne har langt færre

Caroline Wozniacki tabte i anden runde i Paris, så nu skal der strammes op (Foto: AP)
Caroline Wozniacki tabte i anden runde i Paris, så nu skal der strammes op (Foto: AP)

Caroline Wozniackis tidlige exit ved French Open kan blive kostbar i forhold til hendes placering på verdensranglisten.

For godt nok forsvarede hun sin Top 5-placering med 5.000 point på mandagens reviderede udgave fra WTA, men et blik på sidste års resultater fortæller, at hun i resten af sæsonen har langt flere point at forsvare end de konkurrenter, der følger efter hende.

Arantxa Sanchez Vicario holder døren åben for et samarbejde med Caroline Wozniacki (Foto: AP) Tennis Sanchez-Vicario: Jeg vil stadig gerne træne Caroline

Danskeren, der sidste år livede op efter nogle matte sæsoner og viste forrygende form og spilleglæde på græs og hardcourt, skal således forsvare 3.945 point.

For hendes nærmeste konkurrenter er point-presset knap så tungt. Ana Ivanovic skal forsvare under 3.000 point og meget bedre ser det ud for Lucie Safarova (cirka 1.700), Ekatarina Makarova (under 2.000), Carla Suarez-Navarro (godt 1.000) og Angelique Kerber (godt 2.000).

Caroline Wozniacki sammen med Giuseppe Lavazza og en anden Lavazza-ambassadør Mats Wilander. (Foto: Bestimage) Tennis Wozniacki scorer nyt stort sponsorat

- Det gør det ekstra ærgerligt, at hun ikke præsterede bedre til French Open, hvor hun meget vel kunne være nået til kvartfinalen, konstaterer hendes tidligere træner og ekspert-kommentator hos Eurosport, Michael Mortensen, om den lodtrækning, der åbnede sig for hende i Paris.

Med start i Eastbourne handler det nu om straks at genfinde noget, der ligner sidste års formkurve.

- Nu får hun lov at mærke presset og er nødt til at træde i karakter, hvis hun vil retfærdiggøre sin status som Top 5-spiller. Derfor må man håbe, at hun hurtigt finder de gode takter igen.

Endelig er der noget at juble over for Timea Bacsinszky, der er gået så meget igennem før sin største kamp i dag (Foto: Zuma Press) Tennis Knust af kynisk far: Serena-modstanders uhyggelige fortid

- Hun trives jo på græsset, hvor hun jo tidligere har gjort det godt på grund af sin hurtighed. Her skal hun ikke selv generere så meget kraft men kan snylte lidt på modstanderens, mens hun får lidt mere fart i serven og udbytte af sine gode returneringer, påpeger han.

Caroline Wozniacki nåede sidste år semifinalen i Eastbourne, som hun tidligere har vundet, mens 4. runde har det med at være endestationen i Wimbledon.

Caroline og Piotr Wozniacki er også i Paris sammen på træningsbanen, men det kan ændre sig (Foto: Stephanie Myles) Tennis Piotr om afløser: Skal være bedre end mig

Den tungeste koncentration af point, der skal forsvares, ligger i september i New York og sidst i oktober i sæsonfinalen i Singapore.

Den sidste turnering har sin egen, kvalificerende rangliste, hvor de otte bedste er direkte inde i finalen, mens de to næste bliver reserver. Som sådan figurerer Caroline Wozniacki netop nu på en 9. plads.

15 kommentarer
Vis kommentarer