Total triumf! Clara vinder i Lyon

18-årige Clara Tauson har netop taget sin første WTA-titel efter en helt suveræn sejr over schweizeren Victorija Golubic

Sådan her så det ud, da Clara Tauson tog sejren

Hvis nogen skulle være i tvivl, så har Danmark fået en ny verdensstjerne i tennis.

Clara Tauson har således lige vundet sin første WTA-turnering og har dermed også slået sig ind i det fine selskab, Top 100. En vej, som det 18-årige supertalent aldersmæssigt tager på nogenlunde samme tidspunkt, som Caroline Wozniacki gjorde det for 13 år siden.

I Lyon besejrede hun i finalen schweizeren Victorija Golubic med 6-4, 6-1.

Cifre, der kontant fortæller historien om en noget blandet præstation i første sæt og en helt suveræn indsats, tangerende en magtdemonstration, af den boldbegavede KB-spiller i det andet.

Clara Tauson gav ellers sig selv en skidt start på kampen, da hun smed sit indledende serveparti og kom bagud 0-2, men som hun også har gjort det tidligere på ugen, vendte hun derpå kampen på hovedet og snuppede de næste fire partier.

Overskud til en tweener
Undervejs lavede hun såmænd en såkaldt ’tweener’, et baglæns slag mellem egne ben helt nede ved baglinjen, hvorefter hun løb frem og vandt pointet. En kunstnerisk bedrift, som blev hyldet fra nær og fjern på de sociale medier.

Så kom der lidt grus i maskinen, da hun lidt ukoncentreret smed sin serv til 4-3, men så gik hun ud og brød straks igen.

Det betød, at hun kunne serve sættet hjem, men serven var af svingende kvalitet i dette sæt, og den svigtede lige her. Golubic brød tilbage på sin tredje breakbold.

Men igen viste den unge dansker stor mental styrke ved at ryste hovedet og gå ud spille aggressivt på sin modstander serv. Hun kom på 40-0 men missede de tre sætbolde, før hun på den fjerde lagde så meget tryk på schweizeren, at hun sendte sin baghånd ud på tribunen.

Clara Tauson tog momentum med sig over i andet sæt, hvor hun holdt sit vigtige, indledende serveparti, før hun brød sin efterhånden rådvilde modstander og servede sig – rent – på 3-0.

Kuglerne peb om ørerne på den stakkels schweizer, mens hun løb rundt uden skudsikker vest fra side til side på baglinjen.

Kæmpede sig forbi et æg
Trafikken var helt ensrettet nu, og Clara Tauson tromlede hen over sin modstander, parti for part.

Og foran 5-0 stod hun så med to matchbolde.

Men schweizeren var ikke bare indstillet på at modtage et ’æg’, og hun kæmpede sig forbi dem. Det gjorde hun også på den tredje af slagsen, og på den fjerde. Hun ville for alt i verden undgå den totale ydmygelse mod den nye, danske verdensstjerne.

Så måtte danskeren tage serven i egen hånd, men det blev et langt og omtumlet parti med flere breakbolde til modstanderen, før hun på sin sjette matchbold lukkede kampen og tog sin første store titel.

LIVE

16-årige Caroline versus Clara: Her er forskelle og ligheder

Tæt på megatalentet Clara Tauson