Annonce:
Annonce:

Travl teenagestjerne: Men nu venter solen

Clara Tauson er glad og stolt over sin fantastiske entre i seniorernes rækker, men nu glæder hun sig til igen at kanøfle jævnaldrende i Florida

I forvejen kan hun sole sig i imponerende succes, og nu venter Floridas sol så snart på Clara Tauson. Foto: Jonas Olufson
I forvejen kan hun sole sig i imponerende succes, og nu venter Floridas sol så snart på Clara Tauson. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Tennis

Der har været knald på for 14-årige Clara Tauson på det seneste. Så meget, at hun til sidst endte under dynen med influenza.

De tre første seniorturneringer har kastet en semifinale, en finale og en sejr af sig, sendt hende ind som nummer 743 og den yngste på WTA’s verdensrangliste og fremkaldt så meget interesse, at hun i sidste uge gik fra det ene tv- eller radiostudie til det næste.

- Ja, den har været travl, for samtidig har jeg haft gang i terminsprøver i skolen og masser af tennistræning. Men jeg er glad for, at mine sejre er blevet ’opdaget’ i Danmark, skriver Clara Tauson ved sin mors mellemkomst på mail til Ekstra Bladet.

Annonce:

Humøret er højt, for på den anden side af det flersidede pres venter nu en solbeskinnet oplevelse med det, hun elsker højest: At stå ude på en bane med en ketsjer i hånden og sende en – denne gang mere alderssvarende - modstander i løb.

- Jeg skal på et træningsophold i Florida, hvor jeg også skal spille nogle juniorturneringer (Eddie Herr og Orange Bowl, red.), så det glæder jeg mig til. Det er altid fedt at konkurrere mod jævnaldrende og jeg kan rigtig godt lide at spille i USA.

- Vejret er skønt derovre, og der er masser af gode spillere både at træne med og spille kampe mod. Og så er der en fin atmosfære både på og udenfor banerne.

Clara Tauson er nu også begyndt at banke de seniorspillere, der stiller op på den anden side af nettet. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson er nu også begyndt at banke de seniorspillere, der stiller op på den anden side af nettet. Foto: Jonas Olufson

Hun er selvsagt glad og stolt over sin nyvundne status.

- Finalesejren i Stockholm i sidste uge, var et skridt på vejen mod mit mål om at blive blandt de allerbedste i verden. Der ligger meget arbejde foran mig, så jeg kan blive ved med at udvikle mig tennismæssigt. Men jeg er naturligvis topmotiveret og elsker at spille tennis.

Undervejs i de tre seniorturneringer nedlagde hun langt ældre modstandere.

Annonce:

- Det er rigtigt, at mange af dem var 24-25 år, men det betyder ikke så meget om det er nogle på min egen alder eller voksne, jeg spiller imod.

- Det er selvfølgelig fedt at komme på ranglisten så hurtigt og rart at vinde en del kampe på seniorniveau.

- Nu glæder jeg mig til fremover at mikse juniorturneringerne op med professionelle seniorturneringer. Det tror jeg kommer til at passe mig meget godt, for det er sjovt at spille mod forskellige spillertyper.

Den konstante sammenligning med Caroline Wozniacki er bestemt til at leve med, selv om hun selv prøver at udvikle en markant anderledes spillestil a la idolet Roger Federer.

- Jeg har det fint med at blive sammenlignet med Caroline. Hun er tidligere verdensetter og tilbage i top 3 på WTA ranglisten. Hun er et forbillede for mig både fysisk og mentalt. Og så var det megasejt af hende at vinde sæsonfinalen i Singapore.

Annonce:

- Men jeg er kæmpefan af Federer, som spiller tennis på en lækker, elegant og aggressiv måde. Sådan kan jeg også bedst selv lide at spille tennis, selvom jeg ikke er helt så elegant som Roger. Men vi elsker begge at gå til nettet.

Dansk stortalent skal lære af japanske smæk

Udlandet opdager 14-årig dansker: 'Hun kommer til at vise store ting'

Skåltaler skaber ingen nye tennisstjerner

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: